2016. május 22., vasárnap

Tia Louise: The Prince & The Player (Dirty Players #1)
Megjelenés éve: 2016

Magánkiadás 

374 oldal

Sorozat: Dirty Players

Fülszöveg: Cinderella plays dirty...
Two brothers: One a crown prince; one a “playboy prince.”
Two sisters: One a con artist and card shark; one a pickpocket and petty thief.
One twisted plot for revenge.

When Grand Duke Reginald Winchester is exiled in disgrace, he vows he won’t go down without a fight. Crossing paths with Zee Wilder and her younger sister Ava at a gambling resort in Miami is the stroke of luck he seeks.

Zee is the counterfeit courtier in Reggie’s plan to humiliate Rowan, the controlled heir who kicked him out of the kingdom. In return, the sisters get a permanent spot on Easy Street.

If only Zee didn’t keep finding herself in a clutch with Cal, Rowan’s playboy younger brother. Ava’s no help, as she finds quiet walks in the moonlight discussing poetry and leadership with the brooding, future king irresistible. Even more irresistible is kissing his luscious lips…

The whole plan is falling apart, and neither sister is sure she wants to stop it.
(Goodreads)

Hahó, új kedvenc írónőm van! Tia Louise üstökösként robbant be az életembe ezzel a regényével. De ne tudjátok meg, mennyit vacilláltam azon, hogy akkor most megvegyem-e vagy sem a könyvet. Utána meg azon, hogy elolvassam-e egyáltalán, no meg ha igen, akkor mégis mikor kéne ezt megtenni. Hát, elhatároztam, hogy hamar „túlesek” rajta. Igen ám, de azzal már nem számoltam, hogy utána szinte le sem bírom tenni. Mert ez történt. Igaz, az elején még huzigáltam a számat, de aztán belerázódtam a dologba. Olyannyira, hogy utána csak a végén szálltam le erről a hullámvasútról. Ez a történet tényleg különleges. Valljuk be, azért királyi családokról nem mindennap olvashatunk. Meg a felépítése is felettébb egyedi volt erről viszont nem nyilatkozom bővebben, mert van ám benne meglepetés. Nem mindennapi történet, nem mindennapi karakterekkel, egy nem mindennapi írónő tollából.
Mint m
ár említettem, az elején nem nagyon fogott meg. Sőt, azon is gondolkodtam, hogy hagyom a fenébe az egészet. Valahogy nem kapott el a hangulata. De szokás szerinte hallgattam a felettébb bölcs belső hangocskámra, aki arra buzdított, hogy igenis tovább kell olvasnom a könyvet, mert meg fogok lepődni. Így is lett. Volt egy pont, amikor letehetetlenné vált. Olyan bájos, érzéki, megkapó sztori, hogy szinte szeretném magam orron koppintani, hogy nem olvastam el rögtön megjelenés után.Bonyolultnak tűnhet a felépítése, de annyira azért nem az. Inkább azt mondanám, hogy nagyon összetett.
Az
írónőnek remek humora van, igazán ért az érzékiséghez, épp ezért akad benne egy-két arcpirongató jelenet is.
Sok mindenb
ől tevődik össze a könyv zsenialitása. És nem, nem kell tőle világmegváltást várni. Ez egy szórakoztató könyv. Ami nem kevés meglepetést tartogat az olvasó számára.
Négy főbb karakterünk van. A hercegi testvérpár, Rowan és Cal, valamint a csaló testvérpár, Zee és Ava. Az ő kalandjukat követhetjük végig egy igazán mesés környezetben. Tényleg olyan, mintha egy tündérmese vált volna valóra.

A hercegek egyértelm
űen azonnal belopták magukat a szívembe. De ugyanez igaz a lányokra is. Annyira jól eltalált karakterek egytől-egyig.
A vége…huh, az nagyon meglepett. Várom, mit hoz a második rész. Ami akár jöhetne már most is.

*****
Idézetek
*****

“You make me sound like a hero.”
“You never know.”
---
“Ez most úgy hangzik, mintha hős lennék.”
“Sose tudhatod.”


MacCallam Lockwood Tate is going to ruin my life.
---
MacCallam Lockwood Tate tönkre fog tenni.


“You’re a prince. You’re supposed to be noble and all that shit.”
“Lies, all lies. I blame Walt Disney for that propaganda.”
---
“Herceg vagy. Nemesnek kéne lenned, meg a többi szarság.”
“Hazugság. Mind az. Walt Disney tehet róla.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése