2016. május 10., kedd

Cambria Hebert: Taxi (Take It Off #11)
Megjelenés éve: 2016.

Magánkiadás

Sorozat: Take It Off (önállóan is olvasható)

Fülszöveg: The meter is running…

One night as Rose Crawford steps out of a bar, she gives no second thought to lifting her hand to signal for a cab. After all, it’s the responsible thing to do.

A common occurrence.

Far safer than walking several blocks, alone, in the dark.

A familiar-looking yellow taxi with black, faux-leather seats, running meter on the dash, and a smiling driver pulls up to the curb.

Rose slides in. Gives the driver her address…

But she never reaches her destination.

Instead, she finds herself captive, at the will of a man who isn’t a driver, but a bona fide psychopath.

Trapped in a taxi she can’t escape, Rose begins to panic. As the miles between her and safety grow, hope dwindles. It isn’t until someone else joins her in captivity that her spark of hope is rekindled.

Derek is strong, capable, and surely together they can fight their way to freedom.
Then Rose finds out exactly why she’s been driven into hell. Derek may be an unwilling captive, but he isn’t going to help her.

In fact, he’s there to do the exact opposite.(Goodreads)

Cambria Hebert sosem okoz csalódást. Azon kevés írók közé tartozik, akiktől bármit a kezembe merek venni, mert tudom, hogy sosem ver át. Pedig annyira édes volt, még ő maga is jelezte a végén, hogy rettenetesen félt ettől a történettől, mert már régóta csak a Hashtag csapattal foglalkozott mostanság, és hogy nem volt biztos abban, hogy szeretni fogjuk ezt a történetet. Hát, Cambria, innen üzenem: én imádtam!


Valami hihetetlenül egyedit húzott az írónő. De nem kell megijedni, ez nem a tipikus elrabolom - jól megkínzom történet. Ez pillekönnyű, és hihetetlenül finoman van megírva. Semmi rondaság nincs benne, hanem az életnek egy másik oldalát mutatja be. Sok kérdést felvet, amire rejtett válaszokat ad. Te döntöd el, hogy észre veszed-e a megoldásokat.

Oké, már előre tudjuk - sejtjük, mi mozgatja itt a szálakat. De ennek a történetnek a legfőbb célja az, hogy szórakoztasson, hogy kikapcsoljon. Nálam elérte ezt, szóval innentől kezdve csak ajánlani tudom.

Van benne izgalom, romantika, humor, kellő mennyiségű komolyság is. Remekül összerakott kis történetecske ez. Nem kell nagy durranásra várni, hagyni kell, hadd sodorjon magával ez a lendületes sztori.

A karaktereket pillanatok alatt a szívembe zártam. Nem is lehet másként.
Rose egy hihetetlenül karakán csajszi, aki nem esik azonnal kétségbe - oké, ha elrabolnának én is betojnék-, és tud igazán racionálisan gondolkodni.
Dereket viszont most azonnal itt akarom magam mellett tudni. Anyukám, totálisan beleszerettem. Doki, jóképű, remek humora van, nem elítélő, hatalmas szívében mindenki elfér. Imádom. Miért kell mindig ilyen ellenállhatatlan pasikat összeraknia ennek a nőszemélynek?

Olyan jó érzéssel raktam le a könyvet. Kimondottan szeretem az ilyen könnyed, mégis varázslatos történeteket. Szerintem ezt a sorozatot is végigolvasom majd.

*****
Idézetek
*****

Something told me Rose would be a lot of trouble.
---
Valami azt súgta, hogy Rose bajt jelent.


Being kidnapped was not a date.
---
Az, hogy elraboltak, nem számít randinak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése