2016. február 3., szerda

K.A. Tucker: He Will be My RuinMegjelenés éve:2016.

Atria 

352  oldal


Fülszöveg: Twenty-eight-year-old Maggie Sparkes arrives in New York City to pack up what’s left of her best friend’s belongings after a suicide that has left everyone stunned. The police have deemed the evidence conclusive: Celine got into bed, downed a bottle of Xanax and a handle of Maker’s Mark, and never woke up. But when Maggie discovers secrets in the childhood lock box hidden in Celine’s apartment, she begins asking questions. Questions about the man Celine fell in love with. The man she never told anyone about, not even Maggie. The man who Celine herself claimed would be her ruin.

On the hunt for answers that will force the police to reopen the case, Maggie uncovers more than she bargained for about Celine’s private life—and inadvertently puts herself on the radar of a killer who will stop at nothing to keep his crimes undiscovered.


(Goodreads)Szentséges. Koboldkaki. Ez....mi a fene volt? Uramatyám, hát nálunk mi a kénköves búbánatért nem potyog az égből Tucker regény Tucker regény hátán? Bármennyire is imádom a Ten Tiny Breath-t, az vajmi' kevés, ha ez a nőszemély ilyen sztorikat is papírra vet. Értetlenül állok a dolog előtt, de nem ez az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó. Mindegy.
Egyszerűen nem tudom, mi a bogaras hétszentsége történt! 
Hatalmas, fenomenális, körülírhatatlan történet. Basszus, csak hápogok, mint egy béka. Upsz, mint egy kacsa, sorry.
Hogy kéne, hogy is kéne írnom erről a regényről? Higgyetek nekem, mikor azt mondom, lélegzetelállító volt, mert kivételesen nem hazudok. Sőt, halál komoly vagyok.


Legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora 'whatthefuck' hatásnak leszek kitéve.

Ha megengeditek, elmesélnék egy történetet.

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hétköznapi kisleány - no, annyira már nem volt kicsiny, hisz korából kiindulva már bőven rálépett a bölcsességhez vezető útra -, ki meglátta, hogy egyik kedvenc írónője 2016. február 2.-án új regényt fog megjelentetni. Ujjongva rá is kattintott az 'Előrendelés' gombra, majd tűkön ülve várta, mit hoz számára eme - akkor ezt még nem tudta - "végzetes" nap.
Mint később kiderült, fentebb említett írónőnek komoly szándékai voltak: valami újjal szerette volna sokkolni gyanútlan hősnőnket. És sikerrel is járt. Mert a hétköznapi leány köpni-nyelni nem tudott, miután letette a könyvet, mert mindenre számított, csak éppen erre nem. Barátai pedig csak várták és várták, hogy valami értelmeset is mondjon, ne csak hablatyoljon. 
Végül, hogy történetünk boldog befejezést kapjon, a leány valamilyen úton-módon a világ elé tárta, hogy mennyire imádta a történetet. Pedig tudja, hogy ez igencsak kevés, de szívében akkor is hatalmas nyugodtság honolt, miután jól kisikongatta magát.
Azóta is vígan él, és még több ilyen történetet kíván."

Oké, vissza a valóság talajára. Nagyon, nagyon nehéz erről a könyvről bármit is írni. Ezt egyszerűen muszáj elolvasnod ahhoz, hogy értsd, milyen hatásokat sikerül kiváltania. Mert én most itt hiába csiripelek össze neked minden istenkirály jelzőt, egy cseppnyit sem tudok visszaadni belőle. Pedig ez aztán egy összetett sztori, ergo lehetne róla naphosszat beszélni, de minek olvasnátok Becca Brilliáns Baromságait, mikor akár el is olvashatnátok a könyvet?

Pár szót azért ejtenék a szereplőkről is.
Maggie-t nagyon imádtam. Szerintem egy nagyon jól összerakott karakter. 
Másik nagy kedvencem Ruby volt.
Celine-ről csak annyit, hogy én is kinyírtam volna, nem érdekel, miért tette azt, amit.

Oké, kész, leállok. Hess olvasni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése