2015. december 3., csütörtök

Kresley Cole: Sweet Ruin (Immortals After Dark #15)


Eredeti megjelenés éve: 2015.

Gallery Books

384 oldal

Sorozat: Immortals After Dark


Fülszöveg: A foundling raised in a world of humans

Growing up, orphaned Josephine didn’t know who or what she was—just that she was “bad,” an outcast with strange powers. Her baby brother Thaddeus was as perfect as she was flawed; protecting him became her entire life. The day he was taken away began Jo’s transition from angry girl…to would-be superhero…to enchanting, ruthless villain.

A lethally sensual enforcer on a mission

A threat to the Møriør has brought archer Rune the Baneblood to the mortal realm to slay the oldest living Valkyrie. Whether by bow or in bed, he never fails to eliminate his target. Yet before he can strike, he encounters a vampiric creature whose beauty conceals a black heart. With one bite, she pierces him with aching pleasure, taking his forbidden blood—and jeopardizing the secrets of his brethren.

A boundless passion that will lead to sweet ruin…

Could this exquisite female be a spy sent by the very Valkyrie he hunts? Rune knows he must not trust Josephine, yet he’s unable to turn her away. Despite his millennia of sexual conquests, he can’t ignore the unfamiliar longing she arouses deep within him. When Jo betrays the identity of the one man she will die to protect, she and Rune become locked in a treacherous battle of wills that pits ultimate loyalty against unbridled lust.Jézuska a bölcsőben! Hát már mióta vártam egy újabb IAD kötetre? Ó, atyám, komolyan, Cole a világ leggonoszabb asszonya. Mindig, mindig csak az a várakozás. És, amikor már olyat káromkodok, amiért nem Munro sztoriját kapom meg, hoz egy olyan zseniális történetet, hogy csak emlegetem a kalapomat. Jó, már legalább három része Munro barátomat várom, és eddig egyik, azóta eltelt rész sem okozott csalódást. Ez pedig kiemelkedően jó történet volt, annak ellenére, hogy eddig totálisan ismeretlenek voltak a főhősök. De egyből megszerettem őket.
"She knew from his memories that when Rune loved, he loved deeply.
Why wouldn’t she want him for her own?"
Cole-nak ezer százalék, hogy varázsereje van. Nem is tudom, hogy van-e gyenge könyve. Valami hihetetlen zseniálisakat húz mindig. Imádom, mást nem is tudok mondani róla. És hogy még a sokadik résznél is képes úgy szőni a szálakat, ahogyan még nem láthattuk tőle... Fenomenális.


Mint azt már említettem, halvány lila datolyafán ülő kiskacsám nem volt arról, hogy ki a fene Josephine meg Rune. Oké, alapinfókat megad a fülszöveg, de ezen kívül mindent a történet folyamán tudunk meg. Huh, milyen jó kis hullámvasút volt ez! Imádom, hogy ezek a hülye halhatatlanok minden szituációt félreértenek... Imádom az alfa pasasokat - Rune az. Imádom a badass bigéket - Jo az. Cole megint eltalálta, mit szeretek.
Haha, és amit ez a dinka Nüx leművelt... Hülye ez a csaj, de valamiben nagyon sántikál.
"He was magnificent. And he knew it. In the middle of a kill, he turned to take in her breathless, awed reaction.
The cocky dark fey winked at her.
She’d never wanted him more."
Szóval, a sztori nagyon jó volt. Tök felesleges lenne most itt részletekbe belemenni, hisz nem is azért vagyunk itt. De azt kell mondjam, a tizenhatodik rész kiemelkedően jóra sikerült. Inkább a szenvedélyen volt a hangsúly, de hőseink azért két szikrapattogás között rengeteg kalandban is részt vettek. Annyit röhögtem a párbeszédeiken. Kicsit olyan volt, mintha Rune mondta volna a magáét, Jo meg csak pofákat vágva feleselt volna. De aztán egyetértésre jutottak. És a kedvenc párosaim köré kerültek.
“You can talk all you like about my performance, but it got you wet. I can scent it.”
“You got a woodie; I got a wettie. Doesn’t mean mine was for yours.”
Rune-t a maga cinikus, mindent tudó hozzáállásával együtt is imádtam. Bírtam benne, hogy nem az a veszettül makacs alkat, mint általában az IAD hímjei. Képes más színben látni a dolgokat.
“You’re never going to be alone again, because I will never let you go. Understand me, Josie—this is forever.”
Jo egészen egyszerűen lehengerelt. Hatalmas forma a csaj, rengeteget nevettem minden megmozdulásán. Egyik kedvencem.
"I’m . . . bulletproof?
I AM a superhero. (Secretly she’d always known it!)"
Nüx - ajj, kérdeztem már tőled, hogy miben sántikálsz? És hol van Bertil?!
Huh, azért remélem, Thad is kap majd egy sztorit. Meg úgy mindenki. Remélem, hogy egy igencsak hosszú sorozat lesz ebből.
"She was his possession.
Obsession."
Hát, szerintem mindent elmondtam, már csak az a kérdés, vajon itthon óhajtják-e folytatni ezt a remek sorozatot?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése