2015. december 5., szombat

J.R. Ward: Blood Kiss (Black Dagger Legacy #1)Eredeti megjelenés éve: 2015.

Signet

496 oldal

Sorozat: Black Dagger Legacy

Fülszöveg: Paradise, a király tanácsadójának vér szerinti lánya szeretne kitörni az arisztokraták nyomasztó életéből. Mi a terve? Belép a Fekete Tőr Testvériség képzési programjába, és elsajátítja, hogyan harcoljon magáért, hogyan nézze a saját érdekeit... hogyan legyen önmaga. A terv jól halad, egészen addig, míg minden elromlik. Az oktatás felettébb nehéz, úgy érzi, a többiek inkább az ellenségei, mint a társai, és az is világos, hogy a képzést vezető testvér Butch O'Neil - a Pusztító - komoly magánéleti problémákkal küzd.

A helyzetet súlyosbítja, hogy Paradise beleszeret egyik osztálytársába, Craeg-be. Craeg egy átlagos civil, messze nem olyan férfi, akit az apja szánna neki, de pont olyan, amilyenre Paradise-nek szüksége van. Mikor egy erőszakos esemény veszélybe sodorja a programot, kettejük között pedig ellenállhatatlanná válik az erotikus feszültség, Paradise olyan próba előtt találja magát, amire nem számított. Kételkedik saját erejében... a harcmezőn és azon kívül.


Voltatok már úgy, hogy szabályosan betojva fogtatok neki könyv olvasásának? Nos, én most így voltam ezzel. Mert Ward legutóbbi könyve, a The Bourbon Kings hatalmas csalódás volt, így ehhez is nagy aggodalmak közepette nyúltam. De így a végére érve nem is értem maga. Hisz Ward vámpíros világa sosem okozott még csalódást, és nem is most kezdett neki. Mert egyszerűen tarolt.
Ward valami hihetetlen érzékkel tud lavírozni ebben a misztikus világban, és még a sokadik könyv után is tud olyat mutatni, ami miatt leesik az állunk. És igen, még mindig van potenciál a Testvériségben. Ó, de még mennyire!
Jönnek új szereplők is, akik tökéletesen beleillenek a képbe, és lesznek újabb problémák is, amik bőven ellátnak bennünket izgalommal.
Tökéletes történet, amiből még remekebb sorozat fog születni.


A sztori valami eszméletlenül összetett. És ami igazán lehengerlő benne, hogy van két igazán fő szál, amik olyan vígan megvannak egymás mellett, hogy nem tudnád kiemelni, vajon melyik is a "fontosabb". Mert mind Butch és Marissa, mind pedig Paradise és Craeg kapcsolatának alakulása a végletekig izgalmas, és melléjük még kapunk egy igencsak érdekes "nyomozási" szálat, valamint sok-sok humoros jelenet is. Így áll össze a legújabb Ward remekmű.
“I’m going up,” the guy announced.
“Now, wait, wait, wait.” Butch grabbed that huge forearm and squeezed. “It’s not like you can just burst in there.”
“Why not?”
“It’s girls’ night.”
“So I’ll put on a dress.”

Kimondottan imádom ebben a nőben azt, hogy mindig képes megújulni, nem válik unalmassá. Képes még mindig olyan szereplőket alkotni, akiket az előzőekhez hasonlóan csak imádni lehet.

Van nekünk egy új párunk, Paradise és Craeg.
“Do me a favor,” the male said. “You see that rock over there?”
She glanced to the left. “That one? That’s the size of an ice cooler?”
“Yeah. Could you pick it up and drop it on my head? That’d be great. Thanks.” 
Parry egy csúcs kiscsaj, már az elejétől kezdve nagyon bírtam.
Craeg egy konok szamár, akit természetesen esélyed sem lesz nem imádni. Igaz, sokszor buksin vertem volna, de szerencsére a végére gatyába rántotta magát.
“Do you like playing with fire, girl?” he growled. “Because if you keep looking at me like that, I’m going to burn you to the ground.” 
Kimondottan szerettem még Payton-t is, erős a gyanúm, hogy valamilyen formában vele még sokat fogunk találkozni.

Nagyon örültem, hogy a Testvériség tagjai is sok szerepet kaptak, de Lassiter pár mondata azért mindent vitt. Ezt a hülye angyalt nem lehet megunni.
“Is it my turn yet?” Lassiter asked over the earpiece. “I was born ready for this.”
“Of all the people who could be immortal,” V muttered, “why are you one of them?”
“Because I’m awwwwwesome,” the fallen angel sang. “And I’m part of your team—”
“No, you’re not—”
“—living your dream!”
Butch’s head started thumping even worse. “Shut up, Lass. I can’t do singing right now.”
“It’s from Despicable Me,” the angel commented. Like he was being helpful.
“Shut up,” V cut in.
“Shut up.” Butch fought to keep his voice low. “We’ve got another four minutes in the gym. I’ll let you know when you can—”
“I’m losing air over here, you know,” Lassiter bitched. “My inflatable is deflating.”
V cursed. “That’s because it doesn’t want to be around you any more than we do.”
“You keep this up and I’m going to start thinking my enmity is mutual.”
“About fucking time.” 
Butch és Marissa "családi drámája" is izgalmas volt, örülök, hogy a végén zöld ágra vergődtek.

Engem az egész mindenség elkápráztatott. Remélem, nálunk is kiadásra kerül a sorozat, Lukács Andrea remek fordításában. Jujjci, hát én már nagyon várom a következő részt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése