2015. november 1., vasárnap

Tillie Cole: Raze (Scarred Souls #1)


Eredeti megjelenés éve: 2014.

256 oldal

Magánkiadás

Sorozat: Scarred Souls

Fülszöveg: To take back life, one must first face death...


One man stripped of his freedom, his morals...his life.

Conditioned in captivity to maim, to kill and to slaughter, prisoner 818 becomes an unremorseful, unrivaled and unstoppable fighter in the ring. Violence is all he knows. Death and brutality are the masters of his fate.

After years of incarceration in an underground hell, only one thought occupies his mind: revenge...bloody, slow and violent revenge.

Revenge on the man who lied.

Revenge on the man who wronged him.

Revenge on the man who condemned him and turned him into this: a rage-fueled killing machine. A monster void of humanity; a monster filled with hate.

And no one will stand in the way of getting what he wants.

One woman stripped of her freedom, her morals...her life.

Kisa Volkova is the only daughter of Kirill ‘The Silencer’ Volkov, head of the infamous ‘Triad’ bosses of New York's Russian Bratva. Her life is protected. In reality, it’s a virtual prison. Her father’s savage treatment of his rivals and his lucrative and coveted underground gambling ring—The Dungeon—ensures too many enemies lurk at their door.

She dreams to be set free.

Kisa has known only cruelty and loss in her short life. As manager of her father’s death match enterprise, only grief and pain fill her days. Her mafia boss father, in her world, rules absolute. And her fiancé, Alik Durov, is no better; the Dungeon’s five-time champion, a stone-cold killer, the treasured son of her father’s best friend, and her very own—and much resented—personal guard. Unrivaled in both strength and social standing, Alik controls every facet of Kisa’s life, dominates her every move; keeps her subdued and dead inside...then one night changes everything.

While working for her church—the only reprieve in her constant surveillance—Kisa stumbles across a tattooed, scarred, but stunningly beautiful homeless man on the streets. Something about him stirs feelings deep within her; familiar yet impossibly forbidden desires. He doesn’t talk. Doesn’t communicate with anyone. He’s a man beyond saving, and a man she must quickly forget...for both their sakes.

But when weeks later, out of the blue and to her complete surprise, he’s announced as the replacement fighter in The Dungeon, Kisa knows she’s in a whole lot of trouble. He’s built, ripped and lethally unforgiving to his opponents, leaving fear in his wake and the look of death in his eyes.

Kisa becomes obsessed with him. Yearns for him. Craves his touch. Needs to possess this mysterious man...this man they call Raze.Említettem már, hogy Tillie Cole mennyire zseniális? Ezt a nőszemélyt nem lehet felülmúlni. Nincs még egy olyan író, aki hozzá hasonló módon képes elvarázsolni. Utánozhatatlan érzelemvilágot alkotott, és ezt mindig a lehető legtökéletesebb módon fekteti az adott regényébe. Ilyenre szerintem nagyon kevesen képesek. Tudom, eléggé szubjektívnek tűnhetek, de ha egyszer ez van, akkor ezt kell elfogadni. Nincs olyan, hogy Tillie könyvei ne hagyjanak mély nyomot az olvasóban. Tisztára olyan, mintha a szívedben és a buksidban garázdálkodna, hogy utána sose felejtsd el. És nem is fogod.
A Raze is egy olyan történet, amit egyszerűen nem tudok kiverni a fejemből. Persze, akadnak benne hibák - elsősorban a hősnő jellemére gondolok -, de minden más annyira különleges, annyira más, hogy minden rossz eltörpül.
Kemény, megrázó, felejthetetlen. Ez a Raze. Egy elveszett, meggyötört gyilkos, és egy maffia hercegnő eltörölhetetlen szerelmének története.


Már nagyon régóta terveztem a könyv elolvasását. De valami mindig közbejött, pedig tudtam, nem fogok csalódni. Ennyire biztos még akkor sem voltam valamiben, ha már saját szemekkel láttam. És igazam is volt. Teljesen a bőröm alá kúszott. Mert annak ellenére, hogy rettentően sötét, a fény ott pislákol végig benne. Tipikusan TC könyvről van szó.

Megint orosz maffia. Talán ez lesz a kedvenc maffia-vonalam, mert ennek van a legérdekesebb felépítése. Ráadásul, Tillie képes volt arra, hogy teljes képet mutasson az egészről. Hát, kemény. Nagyon kemény.
Már az elején eszméletlenül megrázó, de ahogy halad a történet, úgy válik egyre borzongatóbbá, mégis letisztulttá.

Raze-ért kettérepedt a szívem. Annyiszor csalt könnyet a szemembe, hogy szerintem a lábujjaimat is elő kell vennem, hogy képes legyek megszámolni. Szörnyű, szörnyű dolgokon ment keresztül, nem is tudom, hogy volt képes viszonylag épp ésszel kikászálódni az egészből.
A történet lyukas pontja sajnos Kisa volt. Nem a szokott kemény, mégis bájos Cole-hősnő. Nem. Gyenge, nagyon gyenge. Sokszor már a jellemtelenség határát súrolta. Emellett sajnos elég sokszor nem tudtam elmenni, és ez egy picit az élmény rovására ment. Értem én, hogy nőként a maffiában semmibe sincs beleszólása, de legalább ne élvezné annak a baromnak az uralmát. Mert néha tényleg úgy jött le, mintha totálisan odáig lett volna azért, hogy Alik ennyire a megszállottja. Aztán, hirtelen párfordulat, és egy csettintésre megváltozik. Ez így egy kissé hihetetlen volt. De szerencsére Raze mindent ellensúlyozott.
Ezenkívül tényleg nem tudok semmi rosszat kiemelni. Mert nem sok ilyen dolog akadt.

Számomra ez a történet is hatalmas kedvenc lett, piciny levonással. Már alig várom a következő részt, Talia nagyon szimpatikus volt. Bízom abban, hogy ez a remek színt megmarad. November 10., szeretettel várlak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése