2015. november 18., szerda

Tillie Cole: Eternally North (Eternally North #1)

Eredeti megjelenés éve: 2013.

Magánkiadás

438 oldal

Sorozat: Eternally NorthFülszöveg: Natasha Munro is your typical twenty eight year old girl, well, your typical twenty eight year old Geordie: curvy, fun and a whole load of fab-u-lous. Her life is all going to plan — good job, great friends, close family and a loving boyfriend — until an unexpected event turns everything on its head.

Nursing a broken heart and decked head to toe in tasselled chaps and rhinestones, Natasha and her flamboyant fairy of a gay best friend, Tink, uproot from their Northern nest, throw caution to the wind and embark on a new life together in Canada — the land of Rocky mountains, Maple Syrup, oh, and an ‘in-between movies’ Hollywood mega-star.

Enter infamous bad-boy of the big screen, Tudor North.

Bonafide hunk and actor-extraordinaire.

Tudor is big, brooding and gorgeous and is harbouring a deep secret. Tudor’s cold and intimidating demeanour successfully keeps everyone at bay, that is everyone but a certain Ms Munro. It soon becomes clear, what with her smart mouth and lusciously ample arse, that Natasha proves more than a match for the emotionally distant star.

Will Natasha and Tink settle into their new life abroad?

Will Natasha ever find her fairytale happy ending?

Can a movie star and an ordinary girl ever really make it work?

Or will the secrets lurking in Tudor`s past threaten her chance at happiness?

Addictive, hilarious and heart warming. A fast paced comedic journey of self discovery, unyielding friendship and of course, a suitable dose of slap and tickle.

Warning: contains a foul-mouthed voluptuous Brit, a self-named 'Friggin' Fantastic Fairy’ and an abundance of bulging muscles and tattoos.

(Bocsi, lustaságból nem fordítottam fülszöveget...:D)

Minden ezzel a történettel kezdődött. Ez volt Tillie Cole első regénye. Ez volt az ugródeszka. Ez vezetett a Hades Hangmen és a Sweet Home sorozatok mágiájához. Ez volt minden gyökere. És tudjátok, mikor már a legelső próbálkozás ekkorát üt, onnantól kezdve csak az adott író/írónő zsenialitásáról beszélhetünk. Mert vannak született tehetségek. Tillie közéjük tartozik. Nagyon nehéz, szinte már lehetetlen felülmúlni. Képes arra, hogy a csodálatosból még csodálatosabbat alkosson. Olyan érzések lakoznak a történeteiben, amiket egyszerűen muszáj minden olvasóbarátnak átélnie ahhoz, hogy tudja, milyen is az igazi szenvedély. Tillie egyike azon íróknak, akiknek könyveiből árad a remény, a tűz, az elhivatottság. Megmutatja, milyen az, ha azt csinálod, amit szeretsz.
Ez a történet mindent felvonultat, ami egy vérbeli szórakoztató regénybe kell: van benne rejtély, izgalom, szerelem és humor is. De még milyen humor! Számomra az írónő ezen oldala ismeretlen volt, de most bebizonyította, hogy a sokadik regényének elolvasása után is képes meglepni. Nem lehetek elég hálás azért, hogy írói pályára lépett. Imádom, nincs mit szépíteni ezen.


Az Eternally North tekinthető szárnybontogatásnak. De nem az, mert egy olyan kiforrott regényről beszélünk, amilyet sokan a huszadik próbálkozásukra sem tudnának írni. Ez csak Tillie-t dicséri. Imádom ennek a nőnek a stílusát, odáig vagyok az összes karakteréért. Egyszerűen nem tudok csalódni benne.

Olyan hihetetlenül megkapó történet ez is. Már eleve az alapsztorit imádtam, és amikor Tash megszólalt, rögtön tudtam, most sem fog csalódás érni. Szinte felfoghatatlan az a mód, ahogy Tillie képes olyan egyensúlyt alkotni fény és sötétség között...
Azt kell mondja, minden másodpercét élveztem. Nagyon nincs is mit mondani, ezt át kell élni.

Tash talán a legjobb Cole-féle női karakter. Imádtam a humorát, a helyzetekhez való hozzáállását, és a Tink-hez fűződő barátságát. Számomra ez annyira ismerős, hogy mindig fülig érő vigyorral olvastam a köztük lefolyó párbeszédeket. 
Tudor pedig... Aye, először nem akartam szeretni, mert akkora egy birka volt. De aztán... Hát, elég annyi, hogy tipikusan Tillie Cole agyából kipattanó pasas. Tetszett benne az összetettsége: zárkózott volt, de annyira érződött rajta, hogy mindent odaadna Tash-ért. Irtó cuki.
Na de a slusszpoén Tink karaktere volt. Ezt a faszit nem lehet nem imádni. Olyan szövege van... Hagyjuk, hosszú.

Szerintem ez egy minden tekintetében tökéletes könyv. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, kortól, nemtől függetlenül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése