2015. november 20., péntek

Karen Marie Moning: Beyond the Highland Mist (Highlander #1)


Eredeti megjelenés éve: 1999

Mass Market Paperback

375 oldal

Sorozat: Highlander

Fülszöveg: Egy csábító skót földesúr…

Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás ragadozója. Érintésének egyetlen nő sem tud ellenállni, de senki sem férkőzhet a szívébe, míg egy bosszúszomjas tündér át nem ráncigálja Adrienne de Simone-t a modern Seattle-ből a középkori Skóciába. A túlságosan is merész, túlságosan is egyenes lány még egy idegen évszázad foglyaként is leküzdhetetlen kihívást jelent a XVI. századi csábítónak. Bár házasságra kényszerülnek, Adrienne megfogadja, hogy távol tartja magától Hawkot…

Egy nő, aki az idő foglya…

A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne. Nem állhat közéjük sem idő, sem távolság, el fogja nyerni a szerelmét! Bár Adrienne nem biztos abban, hogy helyes engednie a szívében ébredező érzelmeknek, kétségeinél erősebbnek tűnik Hawk elszántsága, hogy maga mellett tartsa a lányt…


Magyarul megjelent a Cor Leonis Kiadó jóvoltából, A Felföld ködén túl címmel.He purred when he talked; he could seduce the Mother Abbess of Sacred Heart when he sang.

Ó, Moning néni megint elvarázsolt! Ha a Tündérkrónikákat imádtam, akkor ezért a sorozatért egyenesen meg fogok veszni. Annyira varázslatos, annyira különleges az egész. Egyszerűen megunhatatlan. Engem az első pillanattól kezdve elvarázsolt.
Nem éri meg semmihez sem hasonlítgatni, mert ez mindennek a kezdete. Ez a Tündérkrónikák alapja is.
Hogy mivel vett meg elsősorban magának? Felföld. Kérdés volt? A skót felföld talán a kedvenc helyem a világon. Már ha kiejtem ezt a két szavacskát, varázslat leng körül mindent. KMM pedig sikeresen elhelyezett benne egy olyan világot, egy olyan történetet, ami csak még jobban kiemeli mágikus mivoltát. Egyszerűen káprázatos az egész.

"What did you wish for, Grimm?" Hawk ignored the warning with the devil-may-care attitude that was his wont where the lasses were concerned.

A slow smile slid over Grimm's face. "A lass who doesn't want you. A lovely, nay, an earth-shatteringly beautiful one, with wit and wisdom to boot. One with a perfect face and a perfect body, and a perfect 'no' on her perfect lips for you, my oh-so-perfect friend. And I also wished to be allowed to watch the battle."

A történet valami hihetetlen különleges. Nem is tudom, hogyan juthat valakinek ilyen eszébe. De engem megvett magának, az már biztos. Tudjátok, milyen nehéz értékelést írni, amikor ennyi minden kavarog a fejetekben, amikor egy könyv ennyire a rabjává tett? Azért megpróbálok valamit kihozni, de nem garantálok összefüggést a soraim között.

"After you."
"Nay, lass, after you." He motioned. He'd follow the sweet curve of her hips past the horned minions of hell.
"I must insist," Adrienne demurred.
"As must I," he countered.
"Go," she snapped.
He folded his powerful arms across his chest and resolutely met her gaze.
"Oh, for God's sake, do we have to fight about this, too?"
"Not if you obey me, lass."
Behind them Lydia half laughed, half groaned. "Why don't the two of you just walk side by side," she said encouragingly.
"Fine," Adrienne snapped.
"Fine," the Hawk snarled.

Az alapelgondolásért odáig voltam. Már az elején gyanús volt, hogy egy remek könyvet kaptam a kezembe. És ahogy haladt a történet, úgy váltam egyre nagyobb megszállottá. Nem. Bírtam. Letenni.
Annyira kíváncsi voltam, hogy vajon mi lappang minden hátterében, hogy kinek mi lehet a szándéka. A szálak úgy vannak fonva, mint a legfinomabb pókhálóban. Egy percnyi hibát sem véltem felfedezni. Arról már nem is beszélek, hogy milyen végtelenül izgalmas volt. Mindig volt valami, ami miatt rághattam a körmömet.

A főhősök is eszméletlenül jó karakterek. Mindegyiknek különleges személyisége van.
Igaz, hogy először kissé furcsa volt, hogy Adrienne milyen könnyen elfogadta, hogy hová került, de aztán rájöttem, hogy ez azért van, mert hisz a varázslatban. Amúgy egy végtelenül szimpatikus csajsziról beszélünk.

"I will never go out with a beautiful man again, so long as I live and breathe. I hate beautiful men. Hate them!"

Hawk pedig, omigod, Brodick Buchanan és Jamie Fraser szintekre emelkedett. Ez már falka, gyerekek!

Hold fast and believe in me, love, he whispered across the centuries.
Because love and belief were serious magic in and of themselves.

Grimm volt még egy érdekes figura, egyszerűen nem tudtam megfejteni.
Adam-et utáltam, csakúgy, mint annak idején V'lane-t. Nagy kedvencem volt még Lydia és Tavis párosa, és bevallottan csipáztam a tündér királynőt is.

Sidheach James Lyon Douglas, most beautiful man and renowned lover of three continents, man the very Fae might have envied, sank to the ground and sat very still. So still that the tears almost froze on his cheeks before slipping to the ground.

A lezárás pedig egy új kaland kezdete. Nemsokára kezembe is veszem azt a bizonyos folytatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése