2015. november 3., kedd

...írót könyvéről - Bethany-Kris, a maffia koronázatlan királynője

Sziasztok!

Igen, igen, új rovat érkezik. Ennek célja, hogy minden hónapban előkapok egy írót, és az olvasott- haha, milyen más? - könyvei alapján megpróbálom "kivesézni", körülírni. A Tillie Cole-ról készült bejegyzés tekinthető a nulladik órának.Nos, következő alanyom nem más, mint Bethany-Kris - de ezt a címből a szemfülesek már ki is szúrhatták. Ő is olyan alkotó, aki mellett nem lehet csak úgy elmenni. Mert ő volt az, aki megerősített ama gyanúmban, hogy menthetetlen maffia-függő vagyok. (A további maffiás csajokról is írni fogok ám.)

Mit kell tudni Bethany-ról és a könyveiről? Lássuk a válaszokat!


Bethany-Kris egy kanadai, húszas évei közepét taposó háromgyerekes anyuka, aki szívét-lelkét beleadva jobbnál jobb maffiás történetekkel kápráztat el minket. Ő is azon írónők csoportjába tartozik, akik történetei miatt a maffia szerelmese lettem. Mindig olyan érzelemvilágot alkot, ami egyedi, megismételhetetlen. Egyszerűen lesüt a lapokról, mekkora szenvedéllyel dolgozik. Ez igazán értékelendő, hisz azért elég sokszor lehet azt érezni, hogy az adott író amolyan tessék-lássék módon írogatja regényeit. Na, Bethany nem ezt a tábort erősíti, de még mennyire hogy nem.

Mottója az, hogy ragadj tollat, és vérezz. Eleget is tesz ennek a szabályocskának. Én személy szerint egyenesen csodálom, hisz mindig képes megújulni úgy, hogy mindig ugyanazt a remek szintet hozza.
Olyan varázslatos hangulatot tud alkotni, hogy egyszerűen esélytelen, hogy ne szeressünk azonnal bele a történeteibe. A sztorik mindig izgalmasak, mindig egyensúlyban van bennük az izgalom - a maffiás vonallal ez már garantálva - és a szenvedély, szerelem. A szereplői finoman kidolgozottak, esendőek, és azonnal a szívünkbe lopják magukat.


Annyira sajnálom, hogy nem egy "felkapott" írónő. Mert nem elég, hogy kiváló író, még remek ember is. Nem tudnál olyat kérni, amit ne teljesítene. Azonnal, végtelen kedvességgel válaszol a kérdésekre, hihetetlen közvetlen is. Nagyon különleges jelenség.

Személy szerint azt mondhatom, az eddig elolvasott hat könyve közül egy olyat se tudnék kiemelni, ami ne tetszett volna, Valamivel mindig elvarázsol. A Filthy Marcellos sorozatról ugye már írtam, ennek pedig van egy spin-off-ja is, a Chicago Wars széria. Mondanom sem kell, zseniális. Megkockáztatom, hogy jobb is, mint a Marcello vonal. Pedig az sem volt kutyamája. Hátra van még a Russian Guns, de szemernyi kétségem sincs: az is hasonló módon remek lesz.


Ha jó maffiás-romantikus történetre vágysz, meg is találtad az íródat. Bethany rögtön megvesz magának.

Kedvenc történet: Reckless & Ruined
Kedvenc szereplő: Catrina Marcello-Danzi

Weboldal: http://www.bethanykris.com/Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése