2015. október 2., péntek

Laurie Elizabeth Flynn: Firsts


Megjelenés éve: 2016.

St. Martin's Griffin

320 oldalFülszöveg: A tizenhét éves Mercedes Ayres-nek csak egyetlen szabálya van, ha a hálószobájáról van szó: a fiúknak, akik belépnek az ajtaján, szűznek kell lenniük. Mercedes átsegíti a fiúkat az első, ügyetlenkedő alkalmukon, és csak egy dolgot kér cserébe: adják meg barátnőiknek a tökéletes elsőjüket - azt, ami számára nem adatott meg.

Eddig könnyű volt titokban tartania, mi folyik a hálószobájában. Anyja sűrű távollétének köszönhetően nem tud Mercedes iskolán kívüli tevékenységéről, szuper vallásos barátnője, Angela pedig ki sem mondja a "szex" szót, míg férjhez nem megy. De Mercedes nem bízik Angela pasijában, mikor az rájön, mit takargat, és ő is szeretne egy menetet - vagy éppen Zach-ben, aki úgy tűnik, jobban szereti azért, aki valójában, mint azért, amit az ágyban tud.

Mikor Mercedes tökéletes rendszere darabjaira hullik, meg kell találni a módot arra, hogy helyreállítsa hírnevét, és ezalatt ki kell találnia, hova is tartozik valójában a szíve. 
Vicces, okos, igazi - a FIRSTS egy különleges ifjúsági könyv a felnőtté válásról. 

ARC was provided by St. Martin's Griffin via NetGallery in exchange for an honest review.

Micsoda bemutatkozás! Erre egyáltalán nem számítottam. 
Most jön az, hogy bevallok valamit: itt állok huszonegy évesen, és a szexelő tinédzserek gondolatától egyszerűen kényelmetlenül érzem magam. Tudom, ciki, de akkor is - hé, nem röhög. Mindenesetre adtam ennek a könyvnek egy esélyt. És annyira örülök ennek a "bátorságnak". Mert az írónő behozott egy új hullámot. Ilyet még tuti nem olvastatok. Olyan, mintha az Easy A (Könnyű nőcske) valóra vált volna. De ez nem olyan hasonlóság, ami zavaró lenne. Mert az ajánlás nem hazudott: vicces volt, különleges, váratlan. Hiába nem az én korosztályom, képes volt arra, hogy gondolkodásra késztessen. Annak ellenére, hogy nem mindig volt habkönnyű, nagyon élveztem a történetet. Remélem, Ti is adni fogtok neki egy esélyt.

A szereplők - elsősorban Mercedes - elsőre kicsit távolinak tűnhetnek, de ahogy halad a sztori, úgy bontogathatjuk le róluk a vázat. A bonyodalom pedig egyenesen zseniális volt. Veszélyes vállalkozás, már így rögtön elsőre, de az írónő beteljesítette a küldetését. Írt egy olyan könyvet fiatalokról, amit még az idősebb korosztály is szívesen fog olvasni.

Elhiszitek, ha azt mondom, hogy a férfiak/fiúk sokkal aljasabbak, ezáltal szánalmasabbak tudnak lenni a női nem tagjainál? Úgy érzem, lényegében ez az üzenet jön át legjobban ebből a könyvből.

Mercedes egy nagyon különleges lány. Ne kövessétek el azt a hibát, hogy első benyomás alapján ítéltek. Mert annak, amit csinál, megvan a maga mozgatórugója. 
Zach-et már az elejétől kezdve kedveltem, ez pedig a végére már-már csodálattá alakult át.
A történet Jolly Jokere egyértelműen Faye volt. A lány mindig Mercedes mellett állt, még akkor is, mikor Mercy legjobb barátnője is ellene fordult. Ritka kincsnek számít az ilyen barát.

Számomra nagyon különleges lett ez a történet, pedig abszolút nem számítottam rá. Elérte a nemvárt hatást. És ez teszi annyira kedvessé számomra. Ha valami különlegesre vágytok, jövő év elején landoljon a kosaratokban ez a könyv.

Megjelenés: 2016. január 6.
TBR: Goodreads
Előrendelés: Amazon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése