2015. október 9., péntek

Jessica Sorensen: Confessions of a Kleptomaniac (Rebels & Misfits #1)


Eredeti megjelenés éve: 2015.

Borrowed Hearts Publishing

235 oldal

Sorozat: Rebels & Misfits 

Fülszöveg: Mindenki azt hiszi, hogy Luna Harvey jó kislány. De sötét titkot rejteget. Kleptomániás. Luna-nak évekig sikerült megtartania ezt a titkot, egészen addig, míg majdnem rajtakapják. Szerencsére, Grey Sawyer közbelép, és megmenti a lebukástól.

Grey Sawyer egyike azon népszerű diákoknak, akik nem voltak kedvesek Luna-hoz. Míg a lány hálás azért, mert kimentette, aggódik amiatt, hogy Grey elkotyogja a titkát, ezzel romba döntve a hírnevét. 

Grey azonban sokkal jobban megérti Luna helyzetét, mint ahogy azt gondolná, mivel neki is van egy titka, amit mindennél jobban szeretne elmondani Luna-nak. Azonban nem éppen sima múltjuk miatt a fiú tudja, hogy először el kell érnie azt, hogy Luna megbízzon benne, és meg kell mutatnia, hogy már nem az az ember, aki valaha volt.És igen! Az első olyan könyv Jessica Sorensen-től, amire mindenfajta lelkiismeret furdalás nélkül megadhatom az öt, ismétlem, öt csillagocskát. Mert hiába az, hogy egy lényegében egyszerű amerikai tinikönyv, mégis azt mondom, hogy igenis sikerült egy különleges, ámde igencsak merész, és igen új témát választania az írónőnek. Az is igaz, hogy nem minden esetben a kleptomániára helyeződik a hangsúly, de ez szerintem így volt igazán remek.
Tetszett, hogy minden fejezet - vagy Grey, vagy Luna szemszögéből - egy vallomással indult. És a belső grafika egyszerűen pompás, gyönyörű.
A karakterek összetettek, érdekes, abszolút szerethetőek. Úgy találom, hogy minden klappolt. A borító pedig csak hab a tortán.

Végre egy olyan Sorensen ksztori, ahol nincs csupa lelki nyomor. Mert Luna-nak és Grey-nek is megvan a maga keresztje, mégse érzed azt, hogy a te válladra akarnák helyezni. Magával ragad a különleges hangulat, és csak azon fogod kapni magad, hogy már véget is ért ez a remek, káprázatos tinikönyv.

Luna egy igazán érdekes személyiség. Először tulajdonképpen olyan, mintha nem is lenne neki, mivel a szülei szinte uralják, de aztán a kleptomániának "köszönhetően" kibontakozik. Én személy szerint nagyon bírtam.
Grey is felettébb különleges. Ugye régen a tipikus seggarc kategóriába tartozott, de aztán jött a páli fordulat, a tragédia, ami aztán ráébreszti, hogy ez így nem mehet tovább. Innentől kezdve pedig feltétel nélkül imádni fogjátok. Mert kiderül, hogy egy igazán értékes emberről van szó.
A mellékszereplők is igen érdekesek voltak, ami azért a jövőre való tekintettel nem éppen mellékes.

Határozottan várom már, milyen lesz a második rész. Egyértelműen bizakodó vagyok vele kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése