2015. október 17., szombat

Ilsa Madden-Mills: Dirty EnglishEredeti megjelenéséve: 2015.

Little Dove

315 oldal


Fülszöveg:   
Egy meggyötört harcos.
Egy lány, aki tele van szabályokkal.
Egy féktelen, szenvedélyes éjszaka.

Három dolog van, amit tudnod kell Elizabeth Bennett-ről: fergetegesen okos, mindig mindent az irányítása alatt tart, és életét szigorú szabályok szerint éli. A lehető legkeményebb módon tanulta meg, hogy azok sebeznek meg leginkább, akiket szeretsz.

De ekkor megismeri Declan Blay-t, aki a szomszédos lakásba költözött.

A tetovált utcai harcos a kampusz rosszfiúja, Elizabeth-nek messziről el kéne kerülnie, de mikor egy rosszul elsült buli után a srác megmenti, minden szabályát sutba veti. 

A lány enged egy szenvedélyes éjszakának, de Declan ennél többet akar. 

Csak egy papírvékony fal választja el hálószobáikat, Declan pedig arról álmodik, hogy megszerzi magának a sebezhető szomszéd lányt.

Egy éjszaka. Két megsebzett szív. Életre szóló szenvedély.Ez a könyv sokkal, de sokkal több, mint amit a borító és a fülszöveg sugall. Mély, rettenetesen mély. Káprázatos, vicces, komoly, és még annyi jelzőt írhatnék. Aláírom, messziről sem tökéletes, de mégis képes arra, hogy az olvasó átértékelje eddigi hozzáállását az élethez.
A történet egyébként egy átlagosnak mondható amerikai, egyetemista sztori, amit a Büszkeség és balítélet ihletett. És remekül át lett fektetve ebbe a modern világba. Nagyon elmés megoldás volt, szerintem tökéletesen lett kivitelezve. Annyira kellenek az ilyen történetek is. Mert mindig megmutatják az érem másik oldalát is.
Persze, voltak benne megkérdőjelezhető dolgok is, de szerencsére ezek voltak kisebb arányban, semmi olyat nem tudnék kiemelni, ami esetleg levont volna az élményből. Pedig tényleg nem számítottam arra, hogy ennyire fogom élvezni. Abszolút pozitív a csalódás.

Nagyon, nagyon tetszett az elgondolás. Imádom a Büszkeség és balítéletet, és mikor megláttam, hogy ez a történet volt a mozgatórugó, egyből tudtam, hogy kell nekem, És milyen jól gondoltam. *vállveregetés*

Van nekünk két megtört lelkünk. Mindketten más miatt sebzettek. Declan-t édesanyja halála, valamint apja nemtörődömsége nyomasztja, míg Elizabeth átélte azt, ami minden nő rémálma. És ők ketten egymásra találnak. De először egyikőjük sem vágyódik szerelem után. Aztán érdekes módon, a srác akar többet. Nagyon érdekes volt végigkövetni, miként jutnak egyről a kettőre. Mindketten érdekes karakterek.
Elizabeth a megtört lány, aki mégsem gubózik teljesen be. Declan pedig a harcban éli ki minden dühét, de mégis képes változni a lányért.
A mellékszereplők is remekbe szabottak voltak, nagy kedvencem Dex, Declan ikertestvére lett. Szívesen elolvasnám az ő könyvét is - igen, lehet venni felhívásnak is.

Szerintem egyértelmű, mennyire magával ragadott ez a könyv, az elgondolás, majd pedig a kivitelezés. Az írónő stílusa is remek. Minden okés volt, aki teheti, olvassa el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése