2015. október 14., szerda

Cassia Leo: Fekete doboz
Eredeti megjelenés éve: 2015.

Eredeti cím: Black Box

WOW, 2015

304 oldal

Fordította: Molnár Kamilla

Fülszöveg: Magával ragadó történet, tele titkokkal, rejtélyekkel és meglepő fordulatokkal.

Főszereplői megállíthatatlanul sodródnak egymás felé:

Egy 19 éves lány, aki meghalni indul Los Angelesbe, mert úgy érzi, képtelen tovább megbirkózni a betegségével és a múlt tragikus árnyaival. A családja semmit nem sejt a tervéről.

Egy 21 éves fiú, aki sötét titkokat rejteget. A lelkét nyomasztó terhek mégis szelíddé, szeretettel telivé tették. Keserű gondolatait csodálatos dalokban fogalmazza meg.

A Fekete doboz, amely nemcsak egy különleges dal, hanem egy könyv címe is. Ráadásul tényleg létezik egy fekete doboz, de senki nem tudja, mi van benne, és hol van a kulcs, amelyik nyitja.

Bár nem sejtik, ők hárman nem először találkoznak, de most a sorsuk elkerülhetetlenül, véglegesen összefonódik. Újabb és újabb titkokra derül fény, s a múlt rejtélyei lassan átadják a helyüket az elfogadásnak, a megértésnek… és végül talán a szerelemnek.Huh. Így másodjára olvasva is csak egy huh az, amit rögtön ki tudtam préselni magamból. Még most is olyan szinten szíven ütött ez a történet, hogy még csak körülírni sem tudom.
Ez a könyv igazán megválogatja az olvasótáborát. Ha bátor vagy, most azonnal csapj bele. Ha félsz, vagy ha éppen nincsen egy cseppnyi empátia sem benned, most azonnal fordíts hátat neki.
Két szó: érzelmi hullámvasút. Ha egyszer felülsz rá, készülj, mert kemény menet lesz.


Rám nagyon mély benyomást tett ezzel a történettel Cassia Leo. A könyv számomra példaértékű, hisz az írónő nagyon, már-már túl kemény témákhoz nyúlt. De sikerült úgy megoldania, hogy a fájdalom elviselhető legyen. Mert ahelyett, hogy teljesen lerombolna, gyógyít is. Megmutatja, hogyan lehet felállni a padlóról. Én mindenfajta fenntartás nélkül imádtam.

Azért is írom most meg a bejegyzést, mert mindenképpen szeretném, hogy itt is nyoma maradjon annak, mennyire szerettem, szeretem ezt a könyvet. Nem győzök eleget hálálkodni, amiért megjelent magyarul is. Mert különleges, messziről sem hétköznapi. És ez olyan felemelő, még akkor is, ha maga a sztori hajlamos a mélybe rántani.

Mikki darabokra szaggatta a szívemet, már kb. az első mondatai után. Felfoghatatlanul fájdalmas ennek a lánynak az élete. Azt se csodálom, hogy ilyesfajta döntésre jutott. Nem tudom teljes mértékben megérteni, de el tudom képzelni, mik játszódhatnak a fejében.
Crush pedig? Ez a srác egy gyönyörű lélek. Ő is sok mindenen ment keresztül, de ő inkább a másik irányba indult, és vált belőle egy olyan remek ember, aki szinte nem is létezik.

Ajj, nem tudom, mit írhatnék. Ezt a könyvet egyszerűen muszáj elolvasni ahhoz, hogy megértsétek, miről hadoválok itt össze-vissza.
Legyen egyelőre annyi elég, hogy rettenetesen a hatása alatt vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése