2015. szeptember 8., kedd

Tillie Cole: It Ain't Me, Babe (Hades Hangmen #1)
Eredeti megjelenés éve: 2014.

Magánkiadás 

325 oldal

Sorozat: Hades Hangmen


Fülszöveg: Vétkezés még sosem volt ilyen édes...

Egy véletlen találkozás.

Egy találkozás, aminek nem kellett volna megtörténnie.

Néhány évvel ezelőtt, két különböző világban élő gyermek végzetes kapcsolatot alakított ki, egy olyan megtörhetetlen kapcsot, ami megváltoztatja mindkettejük életét...

Salome csak egyfajta életet ismer - azt, amit David próféta irányít. A közösségben élve Salome nem ismer mást, csak a hitet, nem is tudja, milyen az élet a kerítésen kívül - a kerítésen, ami végtelen gyötrelembe zárja. Egészen addig, míg egy szörnyű esemény szabaddá nem teszi.

A biztos elől menekülve, Salome beleveti magát a kinti világba, ami tele van ismeretlennel és bűnnel, beleveti magát ama ember védelmező karjaiba, akiről azt hitte, már sosem látja viszont.

River 'Styx' Nash egy dolgot tud biztosan - arra született, hogy mellényt viseljen. A szex, Harleyk és drogok körforgásában nevelkedett Styx mindössze huszonhat évesen a Hádész Hóhérai vezetőjévé válik - a riválisok legnagyobb örömére.

Komoly beszédproblémával küzdve Styx pontosan tudja, hogyan bánjon a gyűlölködőkkel. Erős öklei, acélkeménységű állkapcsa, és kedvenc német pengéje komoly hírnevet szerzett számára a törvényen kívüli motoros klubok világában. Olyan hírnevet, ami sok embert nagyon távol tart.

Stxy-nek egyetlen szabálya van: sosem enged senkit közel magához. Ez egészen addig sikerül is, míg egy nagyon is ismerős, sérült, fiatal lány fel nem bukkan a küszöbén... egy nő, aki egyértelműen nem tartozik ebbe a világba, de akit még így sem bír elengedni...


Ez a történet egyszerűen kimondva/leírva: zseniális. Nem kell itt nyakatekert mondatokkal leírni, mikor annyi is elég, hogyha azt mondom, olyan sztori, amit mindenkinek el kell olvasni. Tillie előtt megemelem nemlétező kalapomat. Mondja ezt az a személy, aki már mindenféle MC könyvet olvasott már. Ez valahogy sikeresen vegyíti az összes eddigi élményemet. Földbe döngölt, szabályosan letarolt. Remekül vannak beleépítve a vallási fanatizmus súlyos problémái is, így a történet sötét, mégis felemelő. Igen komoly kettősség ez, egy igen remek kivitelezésbe burkolva. Azon ritka könyvek egyike, ami miatt egy időre megszólalni se tudok. Bravó!

Az írónő remekül hozta összhangba a sötétséget és a világosságot: Styx, a sok mindent átélt motoros, aki nem fél gyilkolni sem, a tetovált, piercinges rosszfiú, és Mae a naiv, tapasztalatlan, ámde szörnyű dolgokat átélt fiatal lány tökéletes egészet alkot.

Szóval, minden tizenöt évvel ezelőtt kezdődött. És most, a jelenben bontakozik ki.
Mae a vallási fanatizmussal mételyezett életet élte egészen idáig. Stxy pedig nem éppen a legtisztább lélek. De lám, micsoda párost alkotnak ezek ketten!

A történet egésze magával ragadó, néhol borzongató, de szimplán csak csodálatos.
Rengeteg imádnivaló karaktert vonultat fel, de sajnos sok gonosz jellem is megbújik a sorok között. Ilyen ez a meztelen, való világ.

A fordulatot pedig szinte végig sejteni fogod, de szerintem - hozzám hasonló módon- nem tudod, nem akarod elfogadni. Mert egyszerűen lehetetlen, hogy ennek így kellett lennie.

Összefoglalva: kapsz egy tipikusan hideglelős könyvet, de teljesen más köntösben. Most sem lesz nyálasan romantikus a dolog, csak az egyik legszebb szerelmes történet, amit valaha írtak.
És ami a legfontosabb:súlyosan rászoksz Tillie könyveire, ezt garantálom.

4 megjegyzés:

 1. Ez a könyv megvan valamilyen formában magyarul ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez sincs. :( Én nagyon szeretném, úton-útfélen hívom rá fel a figyelmet. Szólok, ha esetleg van valami fejlemény. :)

   Törlés
  2. köszi. Bocs a zaklatásér csak nagyon megtetszett!

   Törlés
  3. Jajj, hát ez nem zaklatás. :) Örülök, ha segíthetek valamilyen szinten. :)

   Törlés