2015. szeptember 17., csütörtök

Sierra Simone: Markham Hall

Sziasztok!

Készültem egy újabb összefoglaló bejegyzéssel, ezúttal Sierra Simone és az ő Markham Hall sorozata került terítékre, amolyan csütörtök esti nyalánkságként.

Előre tisztázom az erőviszonyokat: ez nem kisasszony sorozat lesz! Sokszor fenn fog akadni a szemetek, mert nem ezt várjátok egy történelmi regénytől. De talán épp emiatt annyira különleges.
Sierra Simone neve számomra a Priest óta ismert, ami szintén egy megosztó, sokakat megbotránkoztató könyv. (Erről már meséltem itt.) Alapjaiban véve ez már tökéletesen elég volt ahhoz, hogy kíváncsi legyek, vajon honnan is indult az írónő. És ekkor felpattintottam a Goodreads-et. Könyörgöm, valaki tiltsa már le ezt az oldalt...NEHOGY MEG MERD TENNI!! , ahol szembetalálkoztam a Markham Hall sorozattal. Az összes könyv százötven oldal alatt van, tehát simán tekinthetjük rövid történeteknek is. De szigorúan összefüggnek, sőt, Sierra mindegyik végére betett egy kis csavart.

Először tulajdonképpen a borító szúrt szemet. Aztán a címkék. Na de kérem, történelmi? Ó, össze is dörgöltem a tenyerem... De titeket nem is ez érdekel, igaz? Oké, máris a lényegre térek.

Van nekünk egy fiatal árva lányunk, Ivy Leavold. Annak reményében utazik Markham Hall-ba, hogy majd ott, unokahúga özvegyénél végre megnyugvást talál. De nem számolt a birtok sötét, jóképű, igéző legigázó  urával, Julian Markham-mal. És Julian barátunk sem számított arra, hogy ez a fiatal kis csitri fenekestül felforgatja az életét.

Igen, itt most egy erotikus, történelmi-romantikus sorozatról beszélünk. Erősen játszik benne a dom-sub viszony, de ne kergessetek tévképzeteket afelől, hogy akkor itt most korbácsolás meg kikötözés lesz. Van benne bőven huncutság, az egész lényegében Ivy szexuális éledezéséről, és Julian fagyos szívének felolvadásáról szól.

Attól függetlenül, hogy rövidek a könyvek, komoly jellemrajz van bennük.
Ivy egyértelműen alávetett alkat, de mégis acélból van a gerince, bármennyire is vágyik a szíve valamire, képes gondolkodni is.
Julian pedig kétségkívül domináns, mégis belül annyira törékeny.
Mindkettejükben megvan a kettősség, és tökéletesen kiegészítik egymást, olyanok, mint a nappal és az éjszaka. Nincs egyik a másik nélkül.

És igen, a sorozat folytatódik, méghozzá két igen érdekes szereplővel, mindkettő Julian barátja, és nem lesznek kevésbé izgalmasak, mint volt Ivy és Julian. Remélem, fenn tudja tartani az írónő ezt az érdekes színvonalat - mert az, ilyennel még nem találkoztam.

Akit érdekel egy újabb hullám, és nem érdeklik a konvenciók, szerintem simán bevállalhatja a sorozatot.

Puszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése