2015. szeptember 13., vasárnap

Julie Klassen: A táncmester
Eredeti cím: The Dancing Master

Eredeti megjelenés éve: 2014.

Magyar megjelenés éve: 2015.

General Press

424 oldal

ISBN: 9789636437985Fülszöveg:  Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A londoni táncmester, Alec Valcourt hirtelen a családfenntartó szerepében talája magát. Anyját és húgait a csendes Devonshire-ba költözteti, abban a reményben, hogy itt újrakezdhetik az életüket. De igencsak meglepődik, amikor kiderül, hogy a falu úrnője betiltott minden táncot, olyan ok miatt, amely a múlt homályába vész. Alec valószerűtlen szövetségesre lel az asszony lányában. Bár kezdetben gyanakvóan fogadja Julia Midwinter nemtörődöm flörtölését, de lassan felismeri, hogy a merész külső mögött egy sebezhető lélek lakozik.Lenyűgöző. Talán most ezzel a szóval tudom legjobban kifejezni, mit érzek a könyvvel kapcsolatban. Már egy ideje letettem, de azóta is ez a bugyuta vigyor ül a fejemen, amit egyszerűen nem tudok levakarni. Mert ez a történet annyira más, annyira...bátor. Abszolút nem ilyenre számítottam, és mégis, annyira megragadott. Olyan más volt, mint a megszokott történelmi regények. Merész, ez nem is kétséges. És mindenképpen magával ragadó. Ne tévesszen meg senkit az eleje. Ennek a könyvnek varázsa van, ami szépen, lassan bontakozik ki. Mire eljutsz egy bizonyos pontra, már csak azt veszed észre, hogy tagadhatatlanul a szívedbe zártad a regényt. Olvass a sorok közt!Julie Klassen eddig számomra teljesen ismeretlen volt. Ha nem bíznék annyira a General Press könyveiben, talán el sem olvastam volna. De a kiadó most sem okozott csalódást. És ezért örökre hálás leszek.
Az írónőnek nagyon különleges írásmódja van, éppen ezért hagyni kell időt, hogy hozzászokj. De megéri a várakozás. A történetnek is szokatlan stílusa, üteme van, de épp emiatt annyira különleges.

Ha azt mondom rá, hogy történelmi-romantikus regény, akkor füllentek. Mert sokkal több annál. Amolyan tanmese, a 19. század Angliájának falusi társadalmának előadásában. Sok mindent bemutat, abszolút hiteles az egész.
Nem egy megszokott romantikus történet. Annak ellenére, hogy van nekünk Alec és Julia románca, kapunk még mellé rejtélyeket is. És most valahogy annyira tudtam élvezni, hogy nem áztat mindent el a szerelem. Felüdülés volt. (Mondja ezt a romantika és a chick-lit műfaj legnagyobb rajongója...)

Az írónőnek sikerült minden olyan elemet belevinnie a történetbe, amit imádok egy történelmi regényben. Ez igen fontos, hisz ha egy-egy alapanyag hiányzik, akkor nem lesz kerek egész a sztori.
Nekem tetszett, bátran ajánlom minden kísérletezőnek, akik nem félnek nyitni az újabb hullám felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése