2015. szeptember 9., szerda

Cambria Hebert: #Nerd (Hashtag #1)

Eredeti megjelenés éve: 2014.

Magánkiadás

472 oldal

Sorozat: Hashtag

Fülszöveg: Két különböző világban élő embert összedobnak...

Nem is egyféleképpen.

A lány meg akarja tartani az ösztöndíját. A srác a csapatban akar maradni. A kínos szövetség kifejezés nem is fedi le igazán Rimmel és Romeo kapcsolatát.

De ez megváltozik.

Egy kihívással kezdődik. Egy beavatással. Egy próbával.

Hamarosan több lesz belőle. De amikor a saját helyzeted áldozata vagy, semmi sem lehet igazi. A szabályok egyszerűek és tiszták.

Maradj, ahová tartozol.

És ne ess szerelembe egy kívülállóval.


Hogy is néz ki egy remek, humoros, mégis néhol komolyabb hangvételű, fiatalokról szóló könyv? Pontosan így! Cambria Hebert most bebizonyította, hogy ezeket zseniális módon lehet ötvözni. A #Nerd számomra hatalmas kedvenccé vált, sokszor megnevettetett, sokszor elgondolkodtatott. Ez ilyen formában ritkán történik meg, de most nem tehettem másként. Tulajdonképpen arra akarok itt most kilyukadni, hogy ez a történet fantasztikus. A maga egyszerű formájában is remek. És ez még csak az út kezdete.

Olyan sok "kockás" sztori van már a porondon, hogy a lábujjaimat is elő kellene venni annak érdekében, hogy megszámoljam. De ennek a történetnek kimondva-kimondatlanul is varázsa van.
Egyszerű, mégis nagyszerű. Tudom, már kezdek én is lassan unalmassá válni ezzel a hozzáállásommal, de nem tehetek róla, ha ennyire tudok imádni egy-egy könyvet.

Rimmel és Romeo párosa valami eszeveszettül zseniális. Rimmelt már az elejétől kezdve nagyon bírtam, annyira kis esetlenke volt, annyira közel érzi magához az ember. Romeot az elején nem bírtam, de ő tipikusan az a karakter, aki a történet folyamán egyre jobban a szívedhez nő. Ez a srác pont ilyen. A végére egyszerűen letagadhatatlanul imádtam ezt a duót.

A történet tipikusnak mondható a maga eszeveszett amerikai mivoltával, de annyira édes meg minden, hogy biztosan a varázsa alá von. Cambria egyébként remek stílusban ír, a karakterei nem nyakatekertek, egyszerűek, szokványosak, és mindig van bennük valami különleges.

Alapjáraton egy könnyed hangvételű könyv, de megvan benne az a fordulat is, ami belevisz egy kis komolyságot is. Valóban, ez még csak a kezdet, mert kapunk több Rimmelt és Romeot. A történet nem cliffhengeres, de annak tükrében, hogy tudom, van még mit mondania az írónőnek, hamarosan sort kerítek a folytatásokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése