2015. május 7., csütörtök

Cora Reilly: Bound by Honor (Born in Blood Mafia Chronicles #1)

Eredeti megjelenés éve: 2014.

Smashwords

323 oldal

ISBN: 9781311736420

Sorozat: Born in Blood Mafia ChroniclesFülszöveg: Az egyik fő chicagói maffia család sarjaként Aria Scuderi-nek semmi esélye arra, hogy érvényesítse magát az életben. Mindössze tizenöt éves volt, mikor szülei eljegyezték Luca- Bűn - Vitiello-val, a new york-i Cosa Nostra fejének fiával, ezáltal biztosítva a két család közötti kapcsolatot.

Most, hogy Aria betöltötte tizennyolcadik életévét, elérkezett a régóta rettegett pillanat: az esküvő napja.

Aria retteg hozzámenni egy olyan férfihoz, akit alig ismer, és aki ráadásul a "Bűn" becenévvel dicsekedhet, miután puszta kézzel töri a nyakakat. Luca nagyon is népszerű személyiség jóképűségének, ragadozó- szerű megjelenésének köszönhetően, ami csak úgy sugározza az erőt, a társaságbéli lányok a lábai előtt hevernek, de Aria jobban tudja: a rosszfiú aura nem csak színjáték, vér és halál lappang Luca feltűnő szürke szeme és arrogáns mosolya alatt.

A lány világában a jóképűség sokszor rejti magában a szörnyet, a szörnyet, amely ugyanolyan gyorsan öl, mint ahogy csókol.

Az egyetlen esély, hogy megmeneküljön a házasság elől az, ha mindent hátrahagy, de Aria még a gondolatát sem bírja elviselni annak, hogy soha többé ne lássa családját.

Félelmét félretéve elhatározza, belevág. Olyan ragadozók mellett nőtt fel, mint Luca, és tudja, majdnem minden kőszívű gazfickónak van szíve, így ő bármi áron beférkőzik Luca-éba. Ó, na nem. Ez nem lehet igaz. Hol a fenébe bujkált eddig előlem ez a könyv? Megint csak úgy jutottam el idáig, hogy a Goodreads-en randalíroztam, és a sorozat második része bevillant az oldalsávban. Maffia? Oké, Sarah Brianne-nek köszönhetően lett egy új megszállottságom, így rákattintottam az adatlapra. Szokásos formámat hoztam, kifogtam egy sorozat második részét. Rendben, nem kell a többinek még a fülszövege sem, addig loholok, míg be nem szerzem az összeset. De hogy ekkora kincsre találok, azt még csak nem is sejtettem. Összeteszem a két kezem, és leborulok...akármi előtt. Az írónő veszettül tehetséges, olyan történetet adott ki a kezéből, amire még az olvasó is büszke lehet, csak azért, hogy elolvashatta.
Ez a könyv olyan tüzet gyújt, amit nem oltasz el könnyen. A kisujja köré csavar, és másra nem is tudsz gondolni. Létezik szerelem, ami legyen bármennyire is sötét, lehet a leggyönyörűbb is egyben. Aria és Luca ezt most be is bizonyítják nekünk.

Ariat köti a vér. Nagyon fiatalon egyik aranykalitkából a másikba zárják. Születésétől fogva óvják mindentől, majd szülei eljegyzik a new york-i klán főnökének legidősebb fiával, Lucaval, aki nem éppen erkölcsösségéről híres - hírhedt. Ezáltal egyesítik majdan a két családot.
Aria szabad szellem, de nem száll szembe apja akaratával, így a frigy megköttetik. De nagyon sok sötétség lesz ebben a házasságban. És itt jön amúgy az első meglepetés: Luca egyáltalán nem annyira rideg, mint azt először gondolnánk. Ezt már a nászéjszakán be is bizonyítja. Aztán persze mindent elszúr, de ebben nem csak ő a hibás, külső erők is közrejátszanak. Mégis, az olvasó érzi, itt nagyon komoly mélységek vannak.

A sztori valami hihetetlenül van felépítve. Nem csak a konfliktus bontakozik ki, hanem tanúi lehetünk a szereplők karakterfejlődésének is, ami jelen esetben megint csak nem piskóta. Aria amúgy is egy bátor lány, és a végén ezt be is bizonyítja. Luca pedig oldalról oldalra megfog lepni mindenkit, ezt garantálom.

És itt jön be az a dolog, ami kezd nagyon zavarni. Miért nem lehet ilyen könyveket is kiadni nálunk? Miért kell mindig egysíkú, semmitmondó, totál tucatkönyveket nyomatni? Semmi változatosság nincs, csak folyton a nehéz sorsú, meggyötört lelkű, sokszor felszínen kapirgáló könyvek jutnak el hozzánk. Emberek, ez itt a nehéz sors! Gondoljatok bele, mi lenne, ha titeket is kötne a vér? Mert ilyen dolog a mai napig létezik, csak nincs folyton az orrunk alá nyomva. Nem kéne, csak icipici vér valamelyik kiadó pucájába, aki be merné vállalni, hogy igen, tessék, itt van ez is. Mert néha az M&M's-ből is juthat sötétebb szín, ami mégis ugyanolyan édes.

Nem húzom sokáig az időt, mert még rengeteg mindenről lehetne itt diskurálni. Csak annyit kérek, aki teheti, olvassa el. Hogy aztán legyen kivel megbeszélnem ezeket a csodálatos történeteket hűségről, családról, borzalmakról, és mindennél csodálatosabb szerelemről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése