2015. április 10., péntek

Jennifer Ashley: The Madness of Lord Ian MacKenzie (MacKenzies & McBrides #1)

Eredeti megjelenés éve: 2009.

Mass Market

320 oldal

ISBN: 9780843960433

Sorozat: MacKenzies & McBrides
Fülszöveg:  A Mackenzie fivérek gazdagok, befolyásosak, veszélyesek és kiszámíthatatlanok. Egy nő sem éli túl, aki a közelükbe kerül. Sok pletyka kering róluk – tragikus erőszak, csillapíthatatlan vágyak, szeretők, botrányok. 
London, 1881. Az a hír járja, hogy Ian Mackenzie őrült, és veszélyes a nőkre. Betht mégis elbűvöli a Lord. A lány megérzi, hogy a férfi romlottsága és kivételes tehetsége ellenére segítségre szorul. Az ő segítségére. Beth mindent felad a férfiért. Életének egyetlen értelme, ha mégoly veszélyes is, Ian Mackenzie lesz. Semmi sem szabhat gátat izgatóan viharos és buja erotikus kalandokkal teli kapcsolatuknak…
A Bestseller szerző, Jennifer Ashley romantikus, erotikus regénye több díjat nyert megjelenése évében. A Mackezie-sorozat különleges világa, szenvedélyes szereplői, fordulatos cselekménye és a sodró érzelmek magukkal ragadják az olvasót.


Magyarul a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg, Lord Mackenzie tébolya címmel.


Repülősót elő, megérkeztek az őrült Mackenzie-k! És taroltak is.


Ez a könyv a történelmi romantika különles, kiemelkedő darabja. Én, aki élek-halok az ilyen műfajú könyvekért, én, aki már szinte végigolvastam az egész palettát, bizton állítom, hogy Ashley teljesen új színt vitt abba a műfajba, amiről már azt hittem, nem lehet több bőrt lehúzni. Hát, füge nekem,
írónőnk sikeresen teljesítette a kihívást.


Már maga az alapsztori is remek. Ian Mackenzie őrültekházában volt. Kérdem én: találkoztunk már ilyen főhőssel? Nem nagyon, maximum csak egy krimiben. És egyáltalán nem az a magbiztos bika, akit megszokhattunk. Nem, egy elveszett férfi, akinek szüksége van arra, hogy valaki megváltsa az emlékeitől.


És ott van nekünk egy kiváló nő karakter, Beth. Nem nyivákol, nem játssza a szende szüzet, nem rinyál az erkölcsei miatt. Tudja, mit akar. Inkább azt, hogy kit. Ian Mackenzie-t, legyen ez a döntés bármennyire is veszélyes.


A Mackenzie család tagjait egytől egyig megszerettem. Talán Hart az, akit a legjobban szeretnék kiismerni.

Cameron a legnagyobb arc, míg Mac és Isabella házassága felettébb izgatja a fantáziámat. Ha akkora volt a szerelem, vajon hogy jutottak el idáig.


Imádom az olyan történeteket, ahol nem dramatizálják túl a problémákat. Teljesen máshogy, sokkal rágógumiszerűbben meglehetett volna oldani a konfliktust, az írónő mégis úgy döntött, hogy akkor ő mégsem játszik az olvasó idegrendszerével.

Annak ellenére, hogy egy - szemléletem szerint- rövid könyvről van szó, sok esemény volt benne. A legvégén a csavar azért annyira nem volt meglepő, de nem is azért olvasok ilyen könyveket, hogy a padlóra huppanjon az állam.


Írhatnék egy litániát, de nem fogok.

Ashley olyan nagyságok mellé nőtte ki magát, mint Kathleen E. Woodiwiss, Julie Garwood, Julia Quinn vagy éppen Sarah MacLean. Nem érdemtelenül nyert több díjat is ez a könyv. Bizakodva tekintek a többi részre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése