2015. április 11., szombat

Jennifer Ashley: Lady Isabella's Scandalous Marriage (MacKenzies & McBrides #2)Eredeti megjelenés éve: 2010.

Mass Market

316 oldal

ISBN: 9780425235454

Sorozat: MacKenzies & McBrides

Fülszöveg:   Hat évvel korábban a fiatal Lady Isabella Scranton megbotránkoztatta Londont: megszökött a szélhámos Lord Mac Macknzie-vel. Három éven át tartó szenvedélyes és viharos házasságuk után Isabella újra felhívta magára a figyelmet. Ezúttal azzal, hogy elhagyta férjét. Mac azóta megváltozott, jó útra tért. Csak Isabellára tud gondolni, vissza akarja szerezni őt. Bármint megtenne azért, hogy újra otthonába és ágyába édesgethesse. A nő ellenáll neki, abba azonban beleegyezik, hogy modellt álljon a férfi erotikus festményéhez. Ahogy meztelenül pózol, ráébred, hogy teste csak a férjét kívánja, édes ölelését, amely semmihez nem hasonlítható. Mac pedig eltökélt, hogy bebizonyítsa Isabellának, megjavult, és a külön töltött éve csak felerősítették vágyait.
Amikor az elvetemült bűnöző Mac festményeit hamisítja, és Isabella maga is veszélybe kerül, Mac minden erejével védelmezi független és büszke feleségét. Megfogada, hogy soha nem hagyja el, akár akarja, akár nem…


Magyarul a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg, Lady Isabella botrányos házassága címmel.


Ouch. Merem állítani, hogy jobb volt, mint az előző. Márpedig az sem volt kutya. Jennifer Ashley új irányt lőtt be a történelmi-romantika műfajába, ami igazán követendő példaként szolgál. Nem fél a tabu témáktól sem, hiszen sok író esik abba a hibába, hogy a régi kort tökéletesnek, pedánsnak, helyenként felettébb prűdnek állítja be. De tudjuk, hogy a felmenőink messze sem voltak tökéletesek. Ezt eddig Elizabeth Hoyt bizonyította be számomra, de most már Ashley is teljes mértékben meggyőzött afelől, hogy nincs olyan, ami tökéletes. Mert főhősei mernek hibákat elkövetni, amit aztán hajlandóak is kijavítani.

Az előző rész után szerintem senkit sem hagyott hidegen Mac és Isabelle párosa. Nem voltam ezzel másként én sem. Rettenetesen furdalta az oldalamat, vajon a nő miért hagyta ott ezt a látszólag remek embert.

Megkaptam a válaszom. Három évvel ezelőttig Mac messziről sem volt olyan remek. Nem egyszer magára hagyta asszonykáját, hogy vedelhessen és festhessen. Mikor aztán Isabelle elvetélt, elszakadt a cérna is, és bármennyire is szerette a férfit annak ellenére, amiket tett, mégis volt elég bátorsága ahhoz, hogy elhagyja. És valószínűleg ez volt a helyes döntés. Nem fogok ebbe semmilyen morális példát szuszakolni, mert nem azért kell elolvasni ezt a könyvet.

Tökéletes kikapcsolódás. Mondom ezt úgy, hogy a végét végigizgultam, hirtelen azt se tudta, ki kivel van. Eszméletlen az írónő történetvezetése. Azt hiszed, hogy elfog laposodni egy könnyed nyári románccá a sztori, aztán bummm, pindurkát sokkolódni fogsz. Amit azonban a legjobban imádok, hogy a szereplők nem futnak el sikítozva,merőben rossz következtetést levonva a konfliktusok elől.

De természetesen, akiknek jár a happily ever after, azok meg is kapják. Márpedig, hőseink aztán igazán kiérdemelték a történtek után.

Meleg szívvel ajánlom az Ashley könyveket azoknak, akik szeretik a remek, helyenként nem is kicsit túlfűtött, régi kori románcokat, azonban utálják a melodrámázást. Ez a tökéletes választás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése