2015. március 2., hétfő

Monica McCarty: The Raider (Highland Guard #8)
Eredeti megjelenés éve: 2014.

Ballantine Books

400 oldal

ISBN: 9780345543936

Sorozat: Highland Guard


Fülszöveg:  Of all Bruce's elite warriors, Robert "Raider" Boyd is the most formidable. A true patriot whose bare hands are a deadly weapon, Robbie is the fierce enforcer of the Guard, and his hatred of the English has been honed to a razor-sharp edge. But vengeance proves bittersweet when his enemy's beautiful sister falls into his hands and he finds himself fighting temptation—a battle he badly wants to lose.

Lady Rosalin Clifford barely recognizes the rebel prisoner she saved from execution six years ago. Though her girlish ideals for fairness have matured into a passion for justice, Rosalin believes she betrayed her brother when she helped this dangerous man escape. Now her traitorous act has come back to haunt her. But she can't deny the longing this tormented warrior ignites in her, or deny the passion that turns sworn enemies into lovers. Is the gentle love of a true English Rose enough to free Scotland's most brutal warrior from a path of vengeance—before it's too late?Ouch. Talán még egyik párosért sem izgultam annyira, mint Robbie Boydért és Rosalinért. De maga a sztori is irtózatos módon tetszett, pedig nem voltak benne eget rengető események. Mondhatni, hogy ez most az egyszerűségével varázsolt el.

Hat évvel a fővonal előtt Robbie Boyd fogságba esett. Az egyik legnevesebb angol lord ejtette foglyul, miután a fiatal férfi William Wallace oldalán elbukott.
De az uraság húga, az akkor tizenhat éves Rosalin segít neki megszökni a börtönből.

Aztán, immár 1312-ben Zsivány számára elérkezett a visszavágás ideje. És amekkora mázlija van, sikerül Clifford örökösét és egyetlen húgát elragadnia. És ekkor jön a nagy felismerés: a nő nem más, mint az ellenség húga, az az angol rózsa, aki kiszabadította sok-sok évvel ezelőtt a börtönből. Rosalin Clifford.

A fiút sikerül kijuttatnia a rabságból Rosalinnak, de ő ott marad a "barbárokkal". Alakul a helyzet, a
főhősök egyre közelebb kerülnek egymáshoz. És ettől Robbie nagyon tart. Mert akárhogy is nézzük, a lány angol, ráadásul még az ellenég rokona is. De aztán szépen ő is megadja magát a szerelemnek.

Robert/Robbie Boyd egy igazi őstulok. De nem volt mindig ilyen. Először olyan volt, mint amilyennek Rosalin hat évvel ezelőtt megismerte, egy igazán szelíd ember. De a háború megváltoztatta. És egy erős, ámde marcona férfi lett belőle. És ő is Bruce "fantom seregének" tagja.
Azzal a szándékkal viszi magával Rosalint, hogy majd cserébe kicsikarja Cliffordból az engedelmességet. Csak azzal nem számol, hogy az angol lány teljesen elrabolja a szívét.

Rosalint nagyon kedveltem. Tényleg az angol rózsa megtestesítője, kedves, szelíd, de mondhatni acélból van a gerince. És nincs számára veszett ügy. Igaz, sokszor félreértették egymást Robbie-val - egy ekkora embert hogy lehet kicsinyítő képzőzni..?-, de azért mindig egyezségre jutottak. Oké, ez egy kicsit túlzás, de nem voltak hatalmas drámázások. Azt leszámítva persze, hogy ezt a makacs tökfilkót néha jól kupán vágtam volna.

Ami pedig egy zseniális húzás volt, az Alex Seton döntése. És a The Dragon-nak még se híre se hamva...Grrr. Tényleg, McCarty is eltanulta, hogyan kergesse őrületbe a szerencsétlen olvasót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése