2015. március 3., kedd

Monica McCarty: The Arrow (Highland Guard #9)Eredeti megjelenés éve: 2014.

Ballantine Books

416 oldal

ISBN: 9780345543950

Sorozat: Highland Guard

Fülszöveg: The talents of legendary marksman Gregor “Arrow” MacGregor are crucial now, as Bruce moves to reclaim his Scottish holdings. Gregor is considered the most handsome man in Scotland, and his fame as an archer is rivaled only by his reputation with the lasses as a heartbreaker. But when his infamous face is exposed during a covert mission, Gregor is forced to lay low. He returns home only to find a new battle waiting: a daring game of seduction involving his now very grown up and very desirable ward, Cate of Lochmaben. 

A born fighter, Cate was clinging to life when Gregor rescued her after a vicious English raid on her village left her mother dead. But five years later, the once scrappy orphan Gregor took under his protection has become a woman. Brave, strong, and skilled in warfare, Cate is determined to lay claim to the warrior who refuses to be trapped. The heat in his eyes tells her she has his attention . . . and his desire. But will Gregor allow his heart to surrender before danger finds them, and the truth of Cate’s identity is revealed?


Cselekményleírást tartalmaz!

Szomorúan veszem tudomásul, hogy beláthatatlan ideig ez az utolsó Guard sztori. Idáig is eljutottam. És nagyon nem akarom őket elengedni. Szabályosan fáj a szívem ilyenkor.

McCarty asszonyság most sem okozott csalódást. Egy igazán klassz sztorival az olvasó szívébe talált Gregor MacGregor nyila.

Hat évvel ezelőtt - mi van ezzel a hatos számmal, hogy mindig ennyivel kezdődik minden? - "Skócia legjóképűbb férfija", Gregor 'Íjász' MacGregor úgymond gyámsága alá veszi az akkor 15 éves árva Cate-t. A lány akkor hazudik mind a nevéről, mind a koráról. De ez csak később lesz fontos.

Aztán, már ugrunk is hat évet, Gregor hazatér, és rájön, hogy a vadóc kislány már nem is annyira kislány. Igenis nővé érett. És, hogy megelőzze a további bajokat, férjhez kéne adnia. Kérdés: hol talál egy bolondot, aki elvesz egy ilyen lányt? De ne szaladjunk ennyire előre.

Cate túllépett gyerekes vonzalmán, már tiszta szívéből szereti a jóképű "angyalt". Csakhogy, Gregorért tényleg epekednek a nők. A férfi ezt kihasználva, megpróbálja eltántorítani magától a lányt. A szikrák azonban pattognak, Gregor megadja magát a vágynak, majd megkéri Cate kezét.
Aztán jön egy rakás kavarás - gyűlölöm az ilyen sz@rkeverő nőket -, és meginog minden bizalom. Mindkét részről.
És eközben olyan dolog derül ki, amire eddig aztán igazán nem számíthatott egyik olvasó sem. Utalások már vannak a könyv elején is, de szépen, finoman vezet rá minket az írónő. Aztán pislogunk, mint a hal a híres szatyorban.

Gregort azért néha jól pofon vágtam volna - az utóbbi időben teljesen agresszívbe megyek át a harcosokkal kapcsolatban -, annyira nagy tökfilkó, vak hülye volt. De amúgy nagyon, de nagyon szerettem, mert olyan szépeket tudott mondani, a szíve pedig aranyból van - bármennyire takargatja is.

Cate-tel kapcsolatban is voltak fenntartásaim. Nem tudtam hova tenni például azt, hogy miért akarta mindenáron Gregorra sózni a gyerekeket. Értem én, hogy ő megszerette őket, na de, hogy rákente, Gregor az apjuk... Egyébként egy igazi harcos manó. Egy tüzes menyecske, ahogy Erik jellemezte.

És Bruce. Annyira, de annyira imádom azt az embert! Nem tudok most anélkül nyilatkozni, hogy elárulnám a legnagyobb fordulatot - azért van, amit meghagyok a fantáziának-, de ahogy reagált, az minden pénzt megért.

Kedvenc részek megint Erikhez kötődnek. Még most is akkora dumája van. De kedvencem volt még az epilógus is. Szép kis termés, nem mondom...

MacLean könyvéig nagyon fognak hiányozni ezek a makacs felföldi harcosok, és karakán párjaik. Csak kibírom valahogy....
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése