2015. március 5., csütörtök

Maya Banks: Seduction of a Highland Lass (McCabe Trilogy #2)
Eredeti megjelenés éve: 2011.

Ballantina Books

323 oldal

ISBN: 9780345519498

Sorozat: McCabe trilógia
Fülszöveg:  Alaric McCabe leads his clan in the fight for their birthright. But on his way to claim the hand of Rionna McDonald, he is ambushed and left for dead. Miraculously, his life is saved by the soft touch of a Highland angel, a courageous beauty who will put to the test his fealty to his clan, his honour, and his deepest desires.


Mindenfajta szívbaj nélkül kijelentem: az egyik legjobb Felföldes történet, amit valaha olvastam.
Minden egyes oldalát imádtam. Egyszerűen nem tudok még most sem szabadulni tőle. Úgy érzem, teljesen a szívembe ivódott. Még ebben a percben is könnyezem egy kicsit, de muszáj kiírni magamból az érzelmek sokaságát.

Ugyebár ott tartottunk az előző részben, hogy Alaric-nak kell Ewan helyébe lépnie, és elvennie Rionna McDonaldot. Mikor a férfi elindul a McDonald birtokra, pár harcos megtámadja, súlyos sérüléseket hagyva maguk után. A sebesült férfi Keeley, a számkivetett McDonald birtokán köt ki.
Ő Alaric mentőangyala -néha démona -, és mindennemű felvetés nélkül ápolja a férfit.
Egy éjszaka rájuk talál a másik két McCabe, és visszaviszik őket a birtokra. Ewan azzal a hátsó szándékkal, hogy majd a gyógyító Keeley segít Mairin szülésénél, konkrétan elrabolja a nőt. Persze, ő megy, mert ápolni kell Alaric-ot is.
A kémia még úgy is lángol a két főhős között, hogy kb. a történet egynegyedéig a férfi lázban hever. És nekem személy szerint pont ez tetszett benne. Mert az ő szerelmük gyönyörű, tiszta, igazi érzelmeken alapul.

Ami még plusz volt a sztoriban, hogy az adta a fő "konfliktushelyzetet", hogy akkor Alaric vajon teljesíti-e a kötelességét, vagy nem. Nem volt benne egy cseppnyi felesleges dráma sem. És a szereplők mindig nyíltan, szemtől szemben beszéltek egymással, nem spekuláltak, nem értettek félre semmit.
Rengeteg imádni való szereplővel találkozhatunk megint. Maddie, Cormac, Christina, Gannon mind-mind a legjobbat akarta főhőseinknek.
De aki a legjobban meglepett, az Caelan volt. Azt hinné az olvasó, hogy rideg, kőszívű férfi, holott bármit megtenne a szeretteiért. Lásd az utolsó előtti fejezet. Persze, nem volt meglepetés, hisz láttam a következő rész fülszövegét, maga a mód azonban, ahogy előadta a kérését, még inkább követelését a királynak, igazán megérintette a szívemet.

Alaric és Keeley párosa számomra örök marad. Történetük kellő mértékű erotikával, szenvedéllyel és érzelemmel volt fűszerezve. Nagyon ritkán szurkolok ennyire a szerelmesekért, de most mind a tíz ujjamról lerágtam a körmöm. Főleg a végén. Oké, garantált a happy end, de akkor is annyira megható volt olvasni, hogy hogyan akar Alaric búcsút venni Keeley-től...

A könyvet a legnagyobb szeretettel ajánlom a felföldi történetek rajongóinak. Nem csak maga a sztori, hanem a nyelvezet is hűen visszaadja a skót életérzést.

( Reading Challenge 34.pontjába betettem, még ha nem is klasszikus értelemben vett szerelmi háromszögről van szó. )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése