2015. március 6., péntek

Maya Banks: Never Love a Highlander (McCabe Trilogy #3)
Eredeti megjelenés éve: 2011.

Ballantine Books

305 oldal

ISBN: 9780345519511

Sorozat: McCabe trilógia
Fülszöveg:  Caelen McCabe’s young, reckless heart nearly destroyed his clan. Now, putting family loyalty above all else, he steps up to marry his older brother’s jilted bride and salvage the uneasy alliance between two clans. While beautiful Rionna McDonald is a fit wife for any man, Caelen trusts no woman, especially not this sweet temptress who torments him with white-hot longing.

As the sacrificial lamb in her father’s power game, Rionna will do her duty but vows to protect her heart and her pride from humiliation. Despite everything, though, the heat in Caelen’s touch melts her defenses, and she craves the sensual delights of a husband who guards his emotions as fiercely as his clan. But when the ultimate battle for the McCabe legacy is upon them, Rionna’s true warrior spirit emerges. She will risk the wrath of her father, the fury of her enemies, and her life to prove to Caelen that his wife’s love is too precious to lose.Innen is szeretnék gratulálni az írónőnek. Ez a könyv iskolapéldája annak, hogyan lehet kerek, izgalmas történetet kerekíteni anélkül, hogy közben az olvasó idegrendszerével játszanánk. A sorozatot örökre a szívembe zártam. De nem csak a sztorikat, hanem az írónő stílusát is.Zseniális!

Caelen és Rionna összeházasodtak. Kérdem én, ki gondolta, hogy innen ennyire remek történet kerekedhet ki? Egy történelmi-romantikus regénynél szinte már hozzászokhattunk, hogy az a fő izgalmi forrás, hogy vajon mikor lesz esküvő. Hát, itt már az elején megkaptuk.
Aztán az ifjú pár visszautazott a McDonald klán birtokára. Aminek most már Caelen a vezére. A férfi pedig megpróbálja Rionna-t átformálni olyanná,amilyen sosem volt és sosem lesz. Mert a nő személyében egy igazi fiús csajjal állunk szemben. Mikor Cameron emberei megtámadják Rionna-t, Caelen rájön, hogy mégse kéne megtiltani feleségének, hogy harcoljon, éppen ezért ő maga tanítja. Ezalatt már igen közel kerülnek egymáshoz. Aminek mi lesz a vége? Hát persze, Rionna teherbe esik. Innentől Caelen élete száznyolcvan fokos fordulatot vesz. Már nem csak a feleségéért, hanem gyermekéért is felelős.

A Cameron elleni háború közeledik. Egyre nehezebb az elszakadás. Egy vadászat során az az aljas, szemét McDonald megtámadja, és magával hurcolja Caelen-t Cameron birtokára. Mikor ez Rionna megtudja, férje és szerelme kiszabadítására indul. Előáll egy tervvel. Eljátssza, hogy ő is elárulja Caelen-t, mint azt tett nyolc évvel ezelőtt Duncan Cameron unokahúga. Szörnyű volt látni, ahogy Caelen szenved attól, hogy megint átverte az a nő, akinek a szerelmét adta. De ez a rész sem volt túlbonyolítva, mivel a szereplők egyáltalán nem fafejűek, megbeszélik utána a dolgokat.
Azért, amikor Rionna is harcolt, eszméletlenül izgultam értük. De szerencsére a jó győz, a gonosz elnyeri méltó büntetését.

Az epilógus a történet egyik legszebb része. Tudjuk, Caelen McCabe - most már McDonald-nem a szavak embere, ezért leírja, mit érez. És ott erősen potyogtak a könnyeim. Nem tehetek róla, szentimentálisan romantikus vagyok.

Csak egyetlen kérdésem maradt: miért nincsen több McCabe fivér??!!
Örök hálám Maya Banks-nek, hogy megírta eme remek férfiak és szerelmeik történeteit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése