2015. március 4., szerda

Maya Banks: In Bed with a Highlander (McCabe Trilogy #1)
Eredeti megjelenés éve: 2011.

Ballantine Books

351 oldal

ISBN: 9780345519474

Sorozat: McCabe trilógia
Fülszöveg:  Ewan McCabe, the eldest, is a warrior determined to vanquish his enemy. Now, with the time ripe for battle, his men are ready and Ewan is poised to take back what is his—until a blue-eyed, raven-haired temptress is thrust upon him. Mairin may be the salvation of Ewan's clan, but for a man who dreams only of revenge, matters of the heart are strange territory to conquer.

The illegitimate daughter of the king, Mairin possesses prized property that has made her a pawn—and wary of love. Her worst fears are realized when she is rescued from peril only to be forced into marriage by her charismatic and commanding savior, Ewan McCabe. But her attraction to her ruggedly powerful new husband makes her crave his surprisingly tender touch; her body comes alive under his sensual mastery. And as war draws near, Mairin's strength, spirit, and passion challenge Ewan to conquer his demons—and embrace a love that means more than revenge and land.Húha. Ez valami eszméletlenül jó volt! Pedig szabályosan féltem belevágni, mivel Maya Banks számomra eddig teljesen idegen írónő volt. De azt hiszem, a McCabe trilógia első részével megalapozta helyét az olvasmánylistámon.


Adott egy nő, Mairin, aki az előző király törvénytelen lánya. Hatalmas örökséggel rendelkezik - illetve, a gyerekei fognak-, ezért az aljas Duncan Cameron szemet is vetett rá már nagyon régen. Mairin egy zárdában bujkált, de az ördög fattyának emberei ott is rátaláltak, és elhurcolták magukkal. Az út során elfognak még egy kisfiút is, Crispen-t, aki nem más, mint Ewan McCabe kisfia.

Mairin a fiúval együtt elszökik a fogvatartóktól, és Alaric, Ewan idősebbik öccse talál rájuk, és őt is magukkal viszik a McCabe földre.

Ewan McCabe nyolc évvel ezelőtt elvesztett fiatal feleségét és édesapját, azóta nagy kínok közt tartja fenn klánját. Mikor a fiatal nő megérkezik, nem mondja el neki kicsoda, már akkor vonzódik hozzá. De miután kiderül, milyen hatalmas vagyonnal rendelkezik, egyértelmű, hogy feleségül kell vennie. Már csak azért is, hogy megvédje attól az álnok Camerontól. Azzal azonban nem számol, hogy időközben beleszeret a nőbe.

És itt jelezném, hogy bármennyire nehézfejű is Ewan, nem tagadja az érzelmeit, és még csak meg sem rémül tőlük. Ez számomra hatalmas felüdülés volt.

Aztán támadások, mérgezések következnek, míg kiderül, valójában Ewant akarták megölni. Az áruló pedig köztük volt. Erre nem is számítottam. Pluszban, mikor az a szemét Cameron előállt azzal, hogy tulajdonképpen Mairin az ő felesége, csak McCabe elrabolta, kiderült, hogy a mostani királyt - aki Mairin nagybátyja- is mérgezik, csak azért, hogy ne tudjon ítélkezni az ügyben. Cameron magával vitte a nőt, de hála a jó égnek, hogy szerelmének sikerült kiszabadítania az ördög karmai közül.


Mairin nekem az elejétől kezdve szimpatikus volt. Mindig a sarkára állt, és belátta, ha nem neki van igaza. És az a hihetetlen mértékű szeretet, ami benne lakozik, egyszerűen elképesztő.

Ewan pedig egy vérbeli felföldi klánvezér. Nem kell túlragozni. Csak annyit mondanék, hogy új kedvenc hősöm van. Hihetetlen, mekkora szíve van. Nem az a tipikus marcona barbár, de mégis megvan benne az a nyers erő, amitől mindenki meghátrál, és tiszteli is.


Annak ellenére, hogy éreztem egy cseppnyi Garwood beütést, nagyon imádtam a történetet. És már kíváncsian várom Alaric sztoriját, mert ott is lesz ám buli, úgy érzem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése