2015. március 13., péntek

Jennifer L. Armentrout: The Return (Titan #1)
Eredeti megjelenés éve: 2015.

Spencer Hill

335 oldal

ISBN: 9781939392626

Sorozat: Titan
Fülszöveg:  The Fates are cackling their bony asses off…

It’s been a year since Seth made the deal with the gods that pledged his life to them. And so far, the jobs they’ve given him have been violent and bloody–which is kind of all right with him. But now Apollo has something else in mind for Seth. He’s got to play protector while keeping his hands and fingers off, and for someone who really has a problem with restraint, this new assignment might be the most challenging yet.

Josie has no idea what this crazy hot guy’s deal might be, but it’s a good bet that his arrival means the new life she started after leaving home is about to be thrown into an Olympian-sized blender turned up to puree. Either Josie is going insane or a nightmare straight out of ancient myth is gunning for her.

But it might be the unlikely attraction simmering between her and the golden-eyed, secret-keeping Seth that may prove to be the most dangerous thing of all.

Because history has once again been flipped to repeat.Igen, igen. Ez már igazán "jenes" volt. A Titan a Covenant sorozat spin-off-ja. Amivel ugyebár a kapcsolatom hmm...eléggé döcögősen indult. Viszont, most úgy érzem, a Titan lesz az a sorozat, ami a Lux-ig is felérhet, mind világfelépítést - oké, ugyanaz, mint a Covenant -, mind pedig a fő-és mellékszálak tekintetében.

Bee-beeep! Spoileres bejegyzés!

Onnan indulunk, hogy Apollo - Jeez, mennyire imádom ezt a mocskos napistent - felfedi a legnagyobb meglepit: neki és a többi 11 istennek félisten gyermekei vannak. Ebből hatot azonban Ares "kedves" már eltüntetett, és úgy tűnik, a titánok még kettőt elraboltak. Maradtak négyen, köztük Apollo lánya is. Aki nem más, mint hősnőnk, Josephine - Josie, abszolút nem Joe!-, aki egyébként teljesen átlagos életet él, nem tudja, mi is valójában, édesanyját pedig teljesen furcsának találja.
Egy szép napon belebotlik az Őrült Dögös Srácba - Seth-be ( ott van oldalt a képecskén, mert úgy döntöttem, megérdemlünk egy kis szemkényeztetést, ahw..)-, és felfordul a világa. Olyan dolgokkal
kell szembenéznie, amiről eddig azt hitte, csak legenda, mítosz.
Seth visszaviszi Dél-Dakotába, ahol is csatlakoznak az ottani közösséghez. Itt újra felbukkan Marcus, Deacon -wíííí - és Luke is. De az odaúton Hyperion, aki mindenáron bosszút akar állni Apollón, majdnem magával viszi Josie-t, míg a lánynak nagyapja halálát is végig kell néznie. Brr.
Seth edzi Josie-t. Mondani sem kell, csak úgy izzik a levegő.
A végén pedig Josie teljesen félistenné válik. Ez de furcsán hangzik....

Josie abszolút szerethető hősnő. Érdekes, hogy végigkövethetjük, amint megismerkedik ezzel a számára teljesen új világgal. És nem válik hisztikirálynővé, inkább edz, felfedez és kiismer mindent.

Seth pedig...már nem az a Seth, akit annyira utáltam a Covenant sorozat folyamán. Azért néha megráztam volna, a képébe ordítva: " Fejezd be a mártírkodást, tudom, milyen voltál azelőtt, most már igazán messze állsz attól a seggarctól, aki korábban annyi agyzsibbadást okozott nekem!" Azt viszont megállapíthatom, hogy eszméletlenül jó az ő szemszögéből is olvasni. Száz százalékig megbizonyosodhattam arról, hogy helyes volt a megállapításom a Sentinel végén: Seth nem az, akit a külső réteg mutat nekünk. Sokkal mélyebb, sokkal összetettebb. És igen, megkockáztatom, hogy igencsak imádnivaló karakter is egyben.
De azért nem szabad elmenni Deacon, Luke, Marcus és Apollo mellett sem. Szabályosan tapsikoltam örömömben, mikor feltűntek. A nagy kérdés azonban az: vajon összefutunk még Alex-szel és Aiden-nel? És ha igen, lesz-e ez valamilyen hatással a csírázó vonzalomra? Amúgy, nem hinném, hisz mint Seth is mondta, Alex-re szüksége volt, míg Josie-t akarja. Akárhogy is nézzük, ez különbség.

A sztorit tekintve egy dolgot hiányoltam: a komolyabb akciókat. De ez nem jelenti azt, hogy unalmas lett volna a történet. Mert abszolút nem volt az. Inkább egyfajta ismerkedés, ráhangolódás volt. És én igazán megszerettem, és várom a további részeket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése