2015. március 24., kedd

J. Lynn: Wait for You (Wait for You #1)
Eredeti megjelenés éve: 2013.

Nook

332 oldal

ISBN: 2940016231921

Sorozat: Wait for You


Fülszöveg:  Some things are worth waiting for…

Traveling thousands of miles from home to enter college is the only way nineteen-year-old Avery Morgansten can escape what happened at the Halloween party five years ago—an event that forever changed her life. All she needs to do is make it to her classes on time, make sure the bracelet on her left wrist stays in place, not draw any attention to herself, and maybe—please God—make a few friends, because surely that would be a nice change of pace. The one thing she didn’t need and never planned on was capturing the attention of the one guy who could shatter the precarious future she’s building for herself.

Some things are worth experiencing…

Cameron Hamilton is six feet and three inches of swoon-worthy hotness, complete with a pair of striking blue eyes and a remarkable ability to make her want things she believed were irrevocably stolen from her. She knows she needs to stay away from him, but Cam is freaking everywhere, with his charm, his witty banter, and that damn dimple that’s just so… so lickable. Getting involved with him is dangerous, but when ignoring the simmering tension that sparks whenever they are around each other becomes impossible, he brings out a side of her she never knew existed.

Some things should never be kept quiet…

But when Avery starts receiving threatening emails and phone calls forcing her to face a past she wants silenced, she’s has no other choice but to acknowledge that someone is refusing to allow her to let go of that night when everything changed. When the devastating truth comes out, will she resurface this time with one less scar? And can Cam be there to help her or will he be dragged down with her?

And some things are worth fighting for…

Magyarul Wait for You - Várok rád címmel jelent meg a Könyvmolyképzőnél.


Jen J. Lynn néven írt könyveit- a Gamble Brothers-t - eddig imádtam. Most egy cseppet azonban megakadtam. Mert amennyire szerettem ezt a sztorit, annyi ellenvetésem is volt vele kapcsolatban. És itt elsősorban a morális mondanivalóról beszélek. Mert hiába dolgozott fel egy igencsak kényes és komoly témát, nem igazán a helyes úton járt el főhősnőnk.

Az alapsztori egy összetört lányról szól. Jöhet a felkiáltás:már megint mekkora klisé! Nem akkora nagy azért. Érdekes végigkövetni, hogyan jut - vagy helyenként nem jut- egyről a kettőre saját magával. Azért nem kis traumán ment keresztül igencsak fiatalon, ráadásul a szülei - drága, kedves anyukával az élen - konkrétan tojnak a fejére, és inkább a családhírnevét helyezik előtérbe, ahelyett, hogy segítenének a lányuknak.
És Jonny Lee Miller-t is sikerül becsempésznem...
Avery öt évvel a tragikus éjszaka után jó messze, Nyugat-Virginiában kezdi el az egyetemet. Itt ismerkedik meg két jó arccal - Brittel és Jacobbel-, akikre bármikor számíthat. És ott van még Cameron Hamilton. De neki rögtön csak Cam. Cam egy igazi istenállat, ráadásul sütni is tud - úú, a sütijeire meg a tojásaira én is bejelentkeznék-, és van egy jópofa teknőse, Raphael. És Cam őt akarja. Ráadásul nem is adja fel egykönnyen. Mikor Avery beleegyezik, hogy elmegy vele egy randira, megkezdődik az ismeretlen zaklatások sorozata. Innentől kezdve egyébként add fel a szálak követését, mert úgysem tudod, mi lesz a vége. Mert a sztori felépítése remek, sosem tudod, mi fog éppen legközelebb kiderülni.
Arra egyébként nem is gondoltam, hogy Camnek is van sötét foltja a múltjában. Akkor kezdtem el sejteni, amikor hazavitte Hálaadáskor Avery-t. De száz százalékig megérthető, mit tett, és az kimondottan tetszett, hogy amikor elmesélte a lánynak, az nem akadt ki, nem kezdett el vagdalózni, hanem ő is teljes mértékben megértette a srácot.
Viszont Avery-re helyenként rettenetesen haragudtam. Oké, fiatal volt, de ez még nem menti fel az alól, hogy nagyon is gyáva volt. Mert simán ellent mondhatott volna a szüleinek, És itt jön be nálam az erkölcsi mondanivaló hiánya. Mit sugallhat ez a fiatal olvasók számára? Hogy teljesen elfogadható az, ha homokba dugjuk a fejünket? Persze, innen aztán nagyon okos tudok lenni, de mégis voltak hiányérzeteim.

A vége azonban megmentette a sztorit. Egyrészt, romantikus lelkecskémnek nagyon is imponált Cam vallomása. Meg az is, hogy Avery végül nem taszította el magától ezt a remek embert.
Az is tetszett, hogy a lány végre mert bátornak lenni, és szembenézett a múlt és jelen démonaival. Mindezt úgy, hogy Cam is mellette volt és támogatta. Mert mindenkinek szüksége van valakire, aki mindig ott van, amikor szükség van rá.

Összefoglalva: tipikusan se veled, se nélküled kapcsolatom van a sztorival. Nem nyűgözött le, de valahogy mégis megragadt bennem, valószínűleg még gondolni fogok rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése