2015. március 27., péntek

J. Lynn: Stay with Me (Wait for You #3)


Eredeti megjelenés éve: 2014.

William Morrow

448 oldal

ISBN: 9780062294807

Sorozat: Wait for You

Fülszöveg:  At 21, Calla hasn’t done a lot of things. She’s never been kissed, never seen the ocean, never gone to an amusement park. But growing up, she witnessed some things no child ever should. She still carries the physical and emotional scars of living with a strung-out mother, Mona—secrets she keeps from everyone, including her close circle of college friends.

But the safe cocoon Calla has carefully built is shattered when she discovers her mom has stolen her college money and run up a huge credit card debt in her name. Now, Calla has to go back to the small town she thought she'd left behind and clean up her mom’s mess again. Of course, when she arrives at her mother’s bar, Mona is nowhere to be found. Instead, six feet of hotness named Jackson James is pouring drinks and keeping the place humming.

Sexy and intense, Jax is in Calla’s business from the moment they meet, giving her a job and helping her search for Mona. And the way he looks at her makes it clear he wants to get horizontal . . . and maybe something more. Before Calla can let him get close, though, she’s got to deal with the pain of the past—and some very bad guys out to mess her up if she doesn’t give them her mom.Az ilyen könyvek miatt érdemes igazán olvasni. Mert látni lehet benne azt, hogy az írónak vagy írónőnek volt mondanivalója azzal, hogy lapra vetette a történetet. Ez nem egy könnyed kis ifirománc, itt nagyon sok kemény dolog történik. De a sok rossz mellett rengeteg jót, csodálatosat is kap az olvasó. Jen nem esett át a ló túloldalára, remekül oldotta meg a kényes szituációkat. A szereplők pedig többször beszéltek, mint elviharzottak volna a konfliktusok elől. Az ilyet nagyon szeretem, mert az sose jó, ha az idegeim cafatokban lógnak.

Calla 21 éves, szűz, még sosem csókolták meg, még sosem volt vidámparkban, nem evett almás pitét és nem járt még a tengernél. Megvan a terve:befejezni a főiskolát, munkát találni, a többi meg majd még jön. Csakhogy elzüllött anyja, Mona, kiforgatta minden vagyonából, ezáltal nem biztos, hogy befejezheti az iskolát. Ezért nyáron "hazatér". Folytonos hazugságban élve barátainak - előző főhőseink - azt tódítja, hogy anyja meghalt, ő pedig a nyarat a rokonoknál tölti. 
Miután anyját nem találja sehol, elmegy a nő bárjába. Ahol összeakad a szexi mixerrel, Jax-szel. Hát, mondjuk úgy, hogy Calla hormonjai beindultak. A lány munkát vállal a bárban, gondolván, hogy majd a borravalóból fedezni tudja további költségeit. És azalatt az idő alatt úgy tűnik, Jax nagyon is felfigyelt rá. De Calla súlyos sebeket hordoz - nemcsak átvitt értelemben. Nem csak az arcán van egy sebhely, hanem a tűz során teste többi része is súlyosan megégett. És igazán nehezen hiszi el, hogy a két lábon járó szexisten bármit is akarhat tőle. De Jax sokkal mélyebb, mint az Calla gondolná. Ő túllát minden sebhelyen, konkrétan belelát a lányba.
Fordulatok sora jellemzi a könyvet, ebből sok minden nem számít meglepőnek, de néhány dolog azért erősen megrázza az olvasót. A végét konkrétan végigremegtem, annyira szorítottam, hogy minden jó legyen. Jax vallomásánál pedig teljes mértékben elolvadtam.

Calla egy érdekes személyiség. Mondhatod, hogy szűz létére sokat gondol a szexre, de a dolgok mélyebben gyökereznek. A baleset előtt pelenkás szépségversenyekre vitte az anyja, amiket sorra megnyert, így akárhogy is nézzük, nem lehetett könnyű elfogadnia, hogy már nem makulátlan a külseje. Pedig akik ismerik és szeretik, igazán nem törődnek ezzel. Mert a csajszi emellett egy remek ember. Vicces, helyenként kicsit szarkasztikus, de törődik másokkal. És imádtam benne, hogy nem generálta a problémákat, nem indult egyedül a megoldás után, hanem megbízott azokban, akik igazán szeretik őt.
Jax pedig... Rá nincsenek is szavak. Cam 2.0, de valahogy sokkal igazibbnak tűnt nekem. Totálisan belehabarodtam. Olyan szép dolgokat mondott és tett, és Calla abszolút megérdemli, hogy egy ilyen férfival boldog lehessen. Mondjuk az Aimeé-s részeknél kicsit kiakadtam, de szerencsére eléggé okos volt aztán.

Számomra ez a könyv volt minden a sorozatban. Érzelmes, helyenként nagyon is sokkoló, de egyben csodálatos is. Ha Jen ilyen könyveket fog írni ebben a témában, nem akasztjuk többé össze a bajuszunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése