2015. március 10., kedd

Book Tag- Görög Isten Módra

Halihó! Mivel már elég régen született bejegyzés, hoztam egy Book Tag-et.

Miss Armentrout-nak köszönhetően eléggé belesüppedtem a görög mitológiába - ami egyébként is a szívem csücske volt -, és mikor randalírozás közben összeakadtam egy ilyen témájú taggel - illetve "áttekintéssel", le is csaptam rá. Az eredeti kitöltés itt olvasható.


Zeusz 
(Az istenek és a mindenség királya, az ég és a villámok ura, mindennek atyja ) 

Top kedvenc könyv: Hát, ez igazán fogós kérdés, mert általában sok remek könyvet fogok ki. De ha nagyon választanom kell, akkor Mia Sheridan-től a Stinger-t mondanám. Egyszerűen nem vártam, hogy ilyen zseniális, letehetetlen könyvet kapok, pedig ekkorra már jól ismertem Mia-t.Héra
( házasság és anyaság istennője ) 

Legédesebb, legszerethetőbb szerelmespár: Lakatos Levente Aktusában – illetve már korábban, az előzménynovellákból – megismert Anna és Anton. Elsősorban Anton miatt.Poszeidón 
(tengerek és földrengések ura ) 

Egy könyv, ami érzelmileg megfojtott: C. J. Roberts: Seduced in the Dark. Tomboltam az olvasása közben.
Hádész 
( az alvilág ura )

Egy könyv sötét/baljós cselekménnyel: Nem kérdés, Pam Godwin-tól Dirty Ties a választott.


Pallasz Athéné 
( a tudás, bölcsesség és igazságosság istennője )

Sorozat a legjobb elképzelt világgal: Laini Taylor: Daughter of Smoke and Bone. Laini Taylor ebben a kategóriában a királynő.


Aphrodité 
( szépség és szerelem istennője)

Legszebb borító 2014-ben: Tiffany Reisz: The King. De a brit verzió, abba teljesen beleszerettem. ( Ahw, Kingsley Edge...)


Árész 
( háború, harc istene)

A legerőszakosabb könyv, amit olvastál: Mindent elmond az ízlésemről, hogy a legerőszakosabb könyvem is romantikus volt… Monica McCarty: The Raider. Mentségemre, van benne háború, na.Héphaisztosz 
( istenek kovácsa, tűz és vulkánok istene)

Legdögösebb szereplő: Hah, ez nálam általánosság jelenség, de az örök, az igazi, az nem más, mint Jericho Z. Barrons. ( Igen, David Gandy is jöhet, de ez más tészta...)

Artemisz 
( vadászat és Hold istennője)

Kedvenc vagány hősnő: Rionna MacDonald a Never Love a Higlander-ből. Vagány a javából, nem fél kardot ragadni, hogy megmentse imádott férjét.

Apolló
( Nap, művészet istene)

Folytatásos történet, amiből sorozat lett: Kresley Cole: Poison Princess ( The Arcana Chronicles).


Hermész 
( istenek hírnöke, tolvajok és kereskedők istene)

Egy könyv, amely komoly üzenetet hordoz: A.J. Cronin: Réztábla a kapu alatt. Andrew Mason remek példa az egyszer fent, egyszer lent effektusra.


Hestia 
( a családi tűzhely védője)

Egy könyv a legjobb mondanivalóval: K.A. Tucker: Burying Water. Egy gyönyörű történet megbocsátásról és felejtésről.


Démétér 
( család és termékenység istennője)

Kedvenc könyves helyszín/évszázad: Helyszín mindig is Skócia marad, időpont akkor a 18.század, eredményként meg is kaptam az Outlander-t. De imádom a 19. századot és az amerikai polgárháborút is, ebből lesz az Elfújta a szél.

Dionüszosz 
( bor, szőlő, mámor és ünnep istene)

Legjobban várt 2015-ös megjelenés:  Phfú, bőség zavara...A legeslegek: Tiffany Reisz: The Virgin, Katy Evans: Manwhore, J.R. Ward: The Shadows, The Bourbon KingsHa tetszett, bátran vigyétek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése