2015. február 17., kedd

Pam Godwin: Dirty Ties
Eredeti megjelenés éve:2015.

CreateSpace

304 oldal

ISBN:  9781505848793


Fülszöveg:   Revenge. 
I race to finance it.
I evade to protect it.
I kill to attain it.
I planned everything.

Except her.
The alluring, curvaceous blonde at the finish line.
With sapphire eyes that cheat and lie.
Whose powerful family murdered mine.

I hate her.
I want her.

I know she’s hiding something.
But so am I.Elképesztően sötét, rettenetesen elfajzott, de végtelenül felszabadító. Számomra a Dirty Ties az ellentétek könyve.

Valami eszméletlenül nagy hatással volt rám. Nem bírtam letenni, olyan szinten megbabonázott. A fülszövegből nem lehet leszűrni, milyen ádázul remek történet kerekedik ki belőle.

Erősen spoileres vélemény következik, hisz zéró esélyt látok arra, hogy nálunk is kiadnák a könyvet. Inkább jön a sok klisés maszlag, meg WC papírnak (sem) való rengeteg ocsmányság, ahelyett, hogy ilyen messze nem hétköznapi történeteket vonultatnának a magyar olvasók elé. Sajnálom, hogy nincs elég bátorság.

Leszögezem: nem egy leányregény. Ó, de még mennyire, hogy nem az. Rengeteg sz*rság van benne. Viszont, ha egy szóval kéne leírnom, azt mondanám, hogy briliáns. Eszméletlen, mennyire remekül van összehangolva benne mindenfajta kettősség. Van a sötét oldal, és van egy világosabb. Persze, az sem patyolat tiszta, mégis az ártatlanság a sok szemétséggel szemben.

Alapsztori: Az elején megismerhetjük Kaci Baskelt. a harminchét éves főhősnőnket. És mint megtudjuk, eléggé elb*szott életet él. A szülei és legjobb barátjának, a meleg Collin Andersonnak a szülei hét évvel ezelőtt rákényszerítették őket, hogy írjanak alá egy házassági szerződét, miután összeházasodtak. Az egészet a fő gennyláda, C. apja, Trent tervelte ki, mivel a fia meleg. Tehát, Kacinek egy minden melegséget mellőző kapcsolatban kell élni immár jó pár éve. Persze, imádják egymást Colinnal, hisz már vagy húsz éve legjobb barátok, és mindig megosztja a nővel a szeretőit. Csakhogy, Kaci arra vágyik, hogy valaki éjszaka átölelje, valaki mellett felébredhessen. Vágyik arra a valakire, aki majd harcolni fog az ellen, amivel ő nem tud. És ezalatt a chicagói illegális versenyek titokzatos bűnözőjéről, Evaderről fantáziál.

Logan Flynt édesanyját tizenkilenc évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolták. Az akkor tizenhárom éves fiú bosszút esküdött. Anyja naplója segítségével eljut a végső célpontig, Trentig. Itt nem lövöm le a poént, hogy ki kinek a kije, mert ezt a sokkot meg kell hagyni azoknak, akik el fogják olvasni. Megpróbálja megszerezni a Trenchant Media-t, aminek következtében elveszi Kaci esélyét, hogy igazgató lehessen. Itt is volt pár érdekes mozzanat. És igen, valószínűleg nem okozok nagy meglepetést azzal, hogy Logan maga Evader.

Mint láthatjátok, nem lesz fáklyásmenet a sztori. És bevallom, végig rettegtem, mert nem mertem elhinni, hogy mindennek jó vége lesz. De az lett.

Pam Godwin nálam beírta magát a történelembe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése