2015. február 24., kedd

Monica McCarty: The Viper (Highland Guard #4)
Eredeti megjelenés éve: 2011.

Ballentine Books

416 oldal

ISBN: 9780345528391

Sorozat: Highland Guard
Fülszöveg:   Prized for his snakelike stealth and deadly strikes, Lachlan “Viper” MacRuairi is a warrior to enlist but not to trust. His only loyalty is to his purse, his indifference sealed by bitter betrayal. All that changes when Lachlan is tasked to protect and deliver Bella MacDuff to the king’s coronation—and the proud, lushly sensual countess unwittingly challenges him to his greatest battle yet: to love again.

Passionate and devoted, Bella has defied Britain’s king and her own husband to place the crown on Bruce’s head, and for this she pays a terrible price: Losing her daughter and her freedom to her husband’s vengeance. Imprisoned with barbaric cruelty, she vows to reclaim her child, even if it means selling her soul—and her body—to a dark, lethal warrior whose eyes glint like steel, but who makes her skin tingle and her breath race. Together they embark on a rogue mission with sinister twists and turns that threatens not only Bella’s gamble to save her daughter—but also her heart.


Én kis buta naiv azt hittem, hogy az előző rész felülmúlhatatlan lesz. Hát, hatalmasat tévedtem. A Vipera visz mindent. De valahol mélyen éreztem, hogy Lachlan és Bella története nem fog csalódást okozni. És a mai naptól kezdve imádom a kígyókat...

Szóval, már az első rész végén ott van az a jelenet, amikor Bella megkoronázza Bruce-t. De ez nem itt kezdődik.
A történet eszméletlenül jól van felépítve. Az elején arról olvashatunk, hogy elfogják Bellát, és hogy hogyan érez az "árulással" kapcsolatban. Már itt elejtődik egy-két szó, hogy nem volt közömbös Lachlan iránt.

Aztán visszaugrunk az időben hat hónapot. Bella még mindig férje uralmát nyögi, de mindent megtesz azért, hogy valóra váljon az, amiben hisz. Éppen ezért beleegyezik, hogy ráteszi a koronát Robert the Bruce fejére. De a dolgok kicsit másként kerekednek, ezért hamarabb kell elhagynia a grófság területét. Ekkor ismerkedik meg Lachlan MacRuiari-val, a kegyetlen(nek tűnő), titokzatos harcossal. Lachlant, MacKayt és Gordont Bruce küldte, hogy biztonságban szállítsák el Bellát a koronázás helyszínére. Viszont, úgy alakulnak a dolgok, hogy az akkor tizenkét éves kislányát hátra kell hagynia.

A koronázás után Bellának és a király rokonainak menekülnie kell, Norvégia a végső cél. És a kísérettel megint Viperát bízzák meg. A grófnő azonban nem tudja kiverni fejéből a kislányát. Számára mindig ő az első, míg férjét csak megvetni tudja. Na mármost, Laclan és közte csak úgy pattognak azok a bizonyos szikrák. A kérdés az, hogy a nő vajon képes lesz-e megbízni egy férfiban, mindaz után, amit az a mocskos férje tett vele. De nem csak ez a bökkenő. Hanem az is, hogy Lachlant egyszer már elárulta egy szép nő. Aki nem mellesleg a felesége volt. És nem csak a férfit döntötte romba. Hanem Lachlan embereit is.
Az út során kialakul köztük egy nagyon komoly vonzalom. De Lachlan mindenáron el akarja lökni magától a grófnőt. És ekkor egy újabb csapás: Lachlan figyelmét elvonja a nő, így lehetősége van arra az angoloknak, hogy elkapják a nőket és a kísérőiket. És börtönbe vetik őket.

Most két évet ugrunk az időben. Ezalatt Bella raboskodik, megveti Lachlant, amiért az elárulta. Legalábbis, ő ezt hiszi. De mi tudjuk, hogy nem igaz. Vipera pedig a szöktetést tervezi. És ekkor adódik is a lehetőség, amit aztán meg is ragad. Visszaviszi a nőt Bruce-hoz.
Mikor aztán Bella megtudja, hogy a lánya, Joan nem messze van tőle, a keresésére indulna. És megéri Lachlant,segítsen neki. Csakhogy, a férfi tudja, ez nagyon veszélyes. Épp ezért Bella - aki még mindig azt gondolja, hogy Vipera egy utolsó gazember, habár szerelmes belé-, olyat tesz, amit mindketten megvetnek: lealacsonyítja magát. De ez majd sorban kiderül.
Még itt jön egy - két izgalmas rész, de mondanom sem kell, hogy boldog befejezés lesz. De még mennyire!

Bella számomra az eszményi főhősnő. Nekem a végtelenségig szimpatikus volt, mind a cselekedeteivel, mind a gondolkodásmódjával megnyert magának. Na meg azzal, amit képviselt.
Egy hihetetlenül erős nő. És hatalmas szíve van. Nem mellesleg bátor is. Akárhogy is nézzük, tizenöt éves kora óta terrorizálja a férje. De megtanulta kizárni a gondolataiból. Csak a lányának él. Egészen addig kizökkenthetetlen, míg fel nem bukkan a színen Lachlan MacRuairi.

Az a Lachlan MacRuairi, aki csak Viperaként, egy igazi cold hearted snake-ként ismert messze földön. De nem az. Egyáltalán nem az. Rengeteg nehézségen kellett keresztül menni. Mindezt egy manipulatív feleség miatt. Mikor aztán sorban kiderülnek róla a dolgok, az ember lánya akarva-akaratlanul belehabarodik, mint én. Vagy, ami fontosabb, mint Bella. Érdekes, hogy a grófnő valahogy mindig érzékelte benne a jóságot, bármennyire is el akarta rejteni. Ilyen egy igazi szerelmes történet. Nem holmi túlkapásos maszlag.

Imádtam azokat a részeket, amikor a Guard tagjai ugratták egymást. Igen, aki olvasta a sorozat részeit, már ismeri Eriket. Ő ebben a specialista, de a többiek nagyon is társai a mókában.
Nagyon jól vannak összehangolva is a sorozat kötetei. És méltatlanul kevés figyelmet szentelünk Bruce-nak, aki, akárhogy is nézzük, a kapocs a történetek között. És valami eszméletlen bölcsességgel irányít.

A vége pedig minden pénzt megért. Az egyik legtökéletesebb befejezés, amit valaha olvastam. Mindkét főhős - igen, mert Bella is az- megérdemli a boldogságot.
És van egy tippem, hogy Sárkány párja ki lesz...

Engem megvett magának kilóra a sztori.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése