2015. február 20., péntek

Monica McCarty: The Ranger (Highland Guard #3)
Eredeti megjelenés éve: 2010.

Ballantine Books

416 oldal

ISBN: 9780345518262

Sorozat: Highland Guard
Fülszöveg:   Embedded deep behind enemy lines, Arthur “Ranger” Campbell is prized for his razor-sharp senses and his ability to blend into the shadows. But when Arthur infiltrates the clan of the chieftain who murdered his father, his heart is locked on revenge. Inside he faces unexpected resistance from the sweetest of obstacles—a honey-haired siren who is his enemy’s daughter.

Intrigued by this ruggedly handsome newcomer to her father’s forces, the vivacious, enchanting Anna MacDougall is a woman whose skill at uncovering deception rivals Arthur’s own. Though yearning for a quiet life with a good man to love, Anna is drawn to this mysterious knight whose eyes devour her but whose words push her away. As danger, treachery, and the threat of looming war draw them closer into each other’s arms, a warrior made of steel must make a choice from the heart: love or revenge.


Magyarul is megjelent, Az Őrszem címmel.

Megmondom őszintén, nem számítottam rá, hogy ennyire fog tetszeni. Az eddigi részek miatt nem
mertem nagy bizalmat szavazni McCarty-nak. És ez rossz döntés volt. Vagy éppen így volt jó? Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat fejlődik az első két kötet után. De az is lehet, hogy azért fogott meg annyira, mert eredeti nyelven olvastam. Ugyebár, a magyar fordításban nem lehet érzékeltetni a skót tájszólást. Most viszont szerencsére ott voltak a lass, aye, nay szavak is, amikkel iszonyatosan jól érzékeltette az írónő, hogy hol is játszódik a történet.

Oldalról oldalra egyre jobban imádtam ezt a titkos társaságot. Hihetetlen, mennyi ármányt vonultatott fel a történet. De szerintem kezdjük az elején.

Arthur Campbell - Ranger/Őrszem - hihetetlen módon érzékeli a veszélyt. Szinte már természetfeletti
módon. És ugyebár ő az, aki kémkedik Bruce-nak, ergo, az ellenség soraiban kell harcolnia. Ez mintha egy cseppet felőrölné. Vágyik rá, hogy ő is a titkos alakulatban harcolhasson, mint a többi társa. De Bruce más szerepet kíván neki. Be kell épülnie a legádázabb ellenség soraiba. A slusszpoén, hogy Lorn ölte meg tizenkét évvel ezelőtt az édesapját, az akkor még igencsak fiatal Arthur szeme láttára, majd elvette a Campbellek földjét is. Arthur bosszút esküdött, hogy amint lehetősége nyílik rá, megöli a gazembert. No lám, itt a lehetőség. Csakhogy, egy éjszaka megment egy titokzatos hölgyet a társai haragja elől. És itt pecsételődik meg a sorsa.

A hölgy ugyanis nem más, mint Anna MacDougall, Lorn legfiatalabb lánya. A sors fintora, ugye? Miután egy évvel a templomos eset után Arthur felbukkan a várban, elkezdődik az események sora. Ez nem tipikusan a "fiú megismeri a lányt, egymásba szeretnek, ellovagolnak a naplementébe" történet. Ármányok, magas hőfokú szenvedély tarkítja az eseményeket.
Míg Arthur hűséggel elköteleződött az egyik oldalra, addig szíve a másikra húzza. Vajon képes lesz dönteni? Mi a fontosabb? És vajon Anna átlát-e majd a dolgok miértjén? Ha igen, megtud majd bocsátani az árulásért?
Az egész történet kérdések sorozata.

Annyira tetszett, hogy Anna annak ellenére harcol Arthur-ért, hogy az az elején mindenáron el akarta magától taszítani. Ő is érezte mélyen legbelül, hogy a férfinak olyan valakire van szüksége, aki megérti. Hisz még a saját családja - Neil bátyja kivételével - is csak simán furcsának találja. Pedig ez egy életmentő képesség. Ezt nem egyszer bizonyítja a történet során.

A vége felé realizálódott bennem igazán, hogy nem volt olyan rész, ahol unatkoztam volna.  Valami mindig felkeltette az érdeklődésem. És történelmileg most éreztem igazán hűnek. Ez most nem csak mese volt.
És igen, totál belehabarodtam Arthur Campbellbe. Ez van.

A végén pedig annyira megható volt, hogy főhősünk végre mindent megkapott, amire csak vágyott.
Összességében egy remek történetet olvashattam. Bízom benne, hogy megmarad a most hozott színvonal. Már tárt karokkal várom Viperát...

Reading Challenge 24.pontjába remekül illett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése