2015. február 13., péntek

Mia Sheridan: Becoming Calder (A Sign of Love #5 )
Eredeti megjelenés éve: 2014.

CreateSpace

338 oldal

ISBN: 9781502347961

Sorozat: A Sign of Love
Fülszöveg: There is a place in modern day America with no electricity, no plumbing, and no modern conveniences. In this place, there is no room for dreams, no space for self-expression, and no tolerance for ambition.

In this place, there is a boy with the body of a god and the heart of a warrior. He is strong and faithful and serves his family honorably. But he dares to dream of more.

In this place, there is a girl with the face of an angel and a heart full of courage. To her family, she is the vision of obedient perfection. But she dares to want that which she has been told can never be hers.

Becoming Calder is the story of good versus evil, fear versus bravery, and the truth that the light of love has always found its way into even the darkest of places . . . From the beginning of time, to the end of the world.


Vigyázat! (Elszórtan) Cselekményleírást tartalmaz!

Uram. Isten. Mia megint behúzott a csőbe. Én az elején nem gondoltam volna, hogy megint egy ilyen eszméletlen, elképzelhetetlen könyvet írt. Mindezt a Vízöntő-mítoszt alapul véve.

Butterscotch ( Tejkaramella )
A történet a jó a gonosz elleni harcáról, a bátorságról, a bizalomról, és a kiút kereséséről szól. Elsősorban. Adott egy fiú, egy isten testével, és egy harcos szívével. Erős, hűséges, mindent megtesz a családjáért. De tovább mer álmodni.
Van egy lány, kinek arca, mint egy angyalé, szíve bátorsággal teli. Családjának mindössze a tökéletes megváltást jelenti. De ő azt szeretné, ami sosem lehet az övé. De ne szaladjunk ennyire előre.

Van egy hely, Acadia, ahol olyan körülmények vannak, mintha csak a középkorban lennének. Pedig a mai modern Amerika területén vagyunk. Nekem teljes mértékben szekta-szerűnek jött le ez a dolog. Hisz adott egy diktatórikus szemétláda, Hector, aki "az istenek útmutatásával" vezeti embereit az özönvíz elől Elysiumba, a zárt, biztonságos világba, ahol mindenki az lehet, ami csak akar. És ehhez egy aprócska kislányt akar használni, mondván, hogy ő lesz mindannyiuk anyja, miután a tizennyolcadik születésnapján feleségül veszi. Nem pedo egy kicsit? Persze, mindezt rákeni a jövendőmondókra. Hector simán csak egy gennyláda. Egyébként, ez a kislány lesz Eden.

Morning glory ( Hajnalka)
Azaz Eden, aki, mialatt felcseperedik, folyton figyelemmel kíséri a vízhordó fiút, Caldert. És beleszeret. Amely szerelem természetesen viszonzásra is talál. Calder eszes, bátor, gyönyörű, és mindent megtesz azokért, akiket szeret. De nem lehetnek együtt. Ők mégis megtalálják rá a módot.
Gyönyörű szép szerelem szövődik köztük. De most még nem kapják meg a happy endet. Sőt, nem is tudom, mikor olvastam ekkora függővéget.

Mi több, történet közben sokszor elszontyolodtam, mondván, soha többé nem olvasok Sheridan-től, mert mindig  összetöri a lelkemet. Olyanokat húzott a sztoriban, amiket nagyon ritkán mer megtenni egy író.

Most jön a két legnagyobb SPOILER:

Két dolog rázott meg úgy istenigazából ( nem csak ez a kettő, de ezek kiemelkednek ):

★ amikor Maya meghalt (ez nagyon mélyen érintett, hisz egy igazi tündér volt)
★ amikor Eden-t megmérgezte az a szemét Hector, és így elvesztette a Calderrel  közös kisbabájukat (ennél nagyobb bűnt nem is nagyon tudok elképzelni).                            

Helyenként olyan szinten megrázott, hogy kénytelen voltam egyfolytában olvasni. És át is térek a második részre, hisz már tűkön ülök, mi fog még kisülni ebből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése