2015. február 3., kedd

Karen Marie Moning: Iced (Fever World #1)
Eredeti megjelenés éve: 2012.

Delacorte Press

495 oldal

ISBN: 9780385344401

Sorozat: Fever World
Fülszöveg: The year is 1 AWC—After the Wall Crash. The Fae are free and hunting us. It’s a war zone out there, and no two days are alike. I’m Dani O’Malley, the chaos-filled streets of Dublin are my home, and there’s no place I’d rather be. 

Dani “Mega” O’Malley plays by her own set of rules—and in a world overrun by Dark Fae, her biggest rule is: Do what it takes to survive. Possessing rare talents and the all-powerful Sword of Light, Dani is more than equipped for the task. In fact, she’s one of the rare humans who can defend themselves against the Unseelie. But now, amid the pandemonium, her greatest gifts have turned into serious liabilities.

Dani’s ex–best friend, MacKayla Lane, wants her dead, the terrifying Unseelie princes have put a price on her head, and Inspector Jayne, the head of the police force, is after her sword and will stop at nothing to get it. What’s more, people are being mysteriously frozen to death all over the city, encased on the spot in sub-zero, icy tableaux.

When Dublin’s most seductive nightclub gets blanketed in hoarfrost, Dani finds herself at the mercy of Ryodan, the club’s ruthless, immortal owner. He needs her quick wit and exceptional skill to figure out what’s freezing Fae and humans dead in their tracks—and Ryodan will do anything to ensure her compliance.

Dodging bullets, fangs, and fists, Dani must strike treacherous bargains and make desperate alliances to save her beloved Dublin—before everything and everyone in it gets iced?Dude. What. The. FECK. Was. That.

Uhm, megpróbálom spoilermentesen előadni a dolgot. Remélem, sikerül. Haver...

Az elején hirtelen azt se tudtam, mi az egérfüle van. Ide-oda kapdostam a fejem, és egyfolytában a " he, mi a karamellás vödör van" kérdéssort hajtogattam.

Ez a Fever világ sokkal másabb, mint azt megszokhattuk a Tündérkrónikák esetében. De a varázslat, amit Moning leművelt..na, az megszokott volt. Sose csináltam belőle titkot, hogy hajnalonként is szeretem olvasni a könyveit. Mert olyan, mintha felüdíteni, nem leszek sose fáradt tőle. Legyek bármennyire is szétszórt, K.M.M. valahogy mindig összeragaszt a könyveivel.

Ugyebár azután vagyunk, hogy leomlottak a falak, a tündérek szabadon garázdálkodnak az utcán, és a Chester's-ben.

A világ megmentésének súlya a mindössze 14 éves Dani 'Mega' O'Malley vállára nehezedik. Valaki pedig folyton megfagyaszt mindent. Miről lehet szó? Dani, a szuperhős teljesen váratlan helyekről kapja a segítséget.

Először rettegtem, hogy hogyan fog tudni egy ilyen fiatal főhőst beilleszteni ebbe a vad, kemény világba az írónő. Hát, eszméletlenül összehoztad, haver.

És akkor Robin Batmenjei, vagy éppen Batman Robinjai (?).

Ryodan. Ó, helyenként hidegrázást kapott tőle a nyuszismamuszom. De imádtam, hogy semmit sem kérdezett, hát, konkrétan csak követelt. Jo miatt haragszom rá, a csajt tök értéktelennek tartom. Teljesen megértettem Dani érzéseit a kettőssel kapcsoltban. Brrr. Egyébként pedig....
...ez van.

Christian. Oh-oh, leendő következő Unseelie hercegünk. Irtó dögös, de totál nem kóser. De imádja Danit. Pfúj. Ez perverz. Nem tud szerencsétlen lakatot kötni a farkára. Bocs,ez +18-as lett. Egy kicsit sajnáltam, de helyenként erőteljesen irritált.

Azt hiszed, Moning asszony csak alfahímeket tud alkotni? A-aa, ne legyél már ennyire butus. Megkapod Dancert, az okos, cuki, semmilyen superpower-rel sem rendelkező öribarit. Őt tartottam az egyetlen őszinte embernek a Dani életében.

Mondanám, hogy hiányzott Mac és Barrons párosa, de nem teszem, hiszen ez a sztori nem kellett, hogy róluk szóljon. Majd jönnek ők még, nyugi. Ez most Daniról szólt, és arról, amit egy 14 éves, sokat látott, ámde mégis bájosan naiv tinédzser útkeresés gyanánt megpróbál elérni. Aztán majd megtudjuk, mit kanyarít ki a dolgokból. Bízunk Megaban.

Nem mondom, hogy be kell vetni az agytekervényeket a gonosz kapcsán, de ez semmit sem von le az értékből. Daniban sose fog az ember csalódni.

Jajj, sose legyen vége!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése