2015. február 4., szerda

Karen Marie Moning: Burned (Fever World #2)Eredeti megjelenés éve: 2015.

Delacorte Press

512 oldal

ISBN: 9780385344418

Sorozat: Fever World

Fülszöveg: It’s easy to walk away from lies. Power is another thing.

MacKayla Lane would do anything to save the home she loves. A gifted sidhe-seer, she’s already fought and defeated the deadly Sinsar Dubh—an ancient book of terrible evil—yet its hold on her has never been stronger.

When the wall that protected humans from the seductive, insatiable Fae was destroyed on Halloween, long-imprisoned immortals ravaged the planet. Now Dublin is a war zone with factions battling for control. As the city heats up and the ice left by the Hoar Frost King melts, tempers flare, passions run red-hot, and dangerous lines get crossed.

Seelie and Unseelie vie for power against nine ancient immortals who have governed Dublin for millennia; a rival band of sidhe-seers invades the city, determined to claim it for their own; Mac’s former protégé and best friend, Dani “Mega” O’Malley, is now her fierce enemy; and even more urgent, Highland druid Christian MacKeltar has been captured by the Crimson Hag and is being driven deeper into Unseelie madness with each passing day. The only one Mac can depend on is the powerful, dangerous immortal Jericho Barrons, but even their fiery bond is tested by betrayal.

It’s a world where staying alive is a constant struggle, the line between good and evil gets blurred, and every alliance comes at a price. In an epic battle against dark forces, Mac must decide who she can trust, and what her survival is ultimately worth.Jesus. H. Roosevelt. Christ. ( Hogy klasszikust idézzek.)
Ez meg mi a fészkes fene volt??!! Ha azt hittem, az ICED tudott sokkolni, akkor nem tudom, létezik-e annál fokozottabb érzés. Akkor legyen: sokkolt a köbön. Ez talán elegendő mértékben kifejezi az
érzéseimet. De ahogy elnézam, kilógok a sorból a véleményemmel, mert eddig nem sok mindenkinek okozott katarzist a történet.

Kezdjük ott, hogy örülök, amiért legalább a BURNED megjelenéséig vártam a sorozattal. Nekem kibírhatatlan lett volna az a két év, ami eltelt az ICED óta. Jajj, bele se merek gondolni.

Szereplőkre osztanám a mostani értékelést. Szerintem így tudom csak megfelelő, elsősorban érthető módon kinyilvánítani, mit éreztem a kötet olvasása során.

Mac - Hmm. Épp a legsarkalatosabb szereplővel indítok. Ejj. So, már megint megrázogattam volna. Hozta régi önmagát. No, de nem Mac 4.0-át, vagy attól felfelé. Maximum Mac 3.0-ig ment fel. Osztán pont. Még élveztem is volna a kis magán láthatatlanság előadását, ha nem lett volna ekkora hülye, ostoba. Már megint csak kettyenteni akart, és rettenetesen tehetetlennek tűnt. Vagy éppen csak simán lustának. Bocs.

JZB - Nos. Nincs meglepő fordulat, még mindig ő a szívem csücskének egyik legbecsesebb kincse. Viszont oolyaaan keveset kaptam belőle, hogy elvonási tüneteim lesznek egy idő múlva. Vajon mit kópéskodhatnak Ryodan-nel a végén??

Ryodan - Ó, hát, őt se vetem meg. Szexi, sötét, titokzatos. Veszélyes mix. Pont beleillik a képbe. Imádom, ahogy Dani iránt érez. Mert érez valamit, az hótziher. Jah, és örülök, hogy ez a Jo téma érvényét vesztette. Méghozzá...

Lor - ....miatt. Ezt. A. Pasast. IMÁDOM. Wáá, lehet, hogy JZB-t meghagyom a többieknek? Uhm, I think so. Minél ambivalensebb, én annál jobban kedvelem. És amikor Danire "my little darlin"-ként ( "kis drágaságomként") utalt? Ott volt az igazi melting. Én egyszerűen belezúgtam. Blah, miért Jónak jutnak a jó palik?

Jo -Hagyjuk, valamiért nem csípem.

Dani - Hamarabb akartam, de sok lenne egy helyen a nagy betű: MI A FÉSZKES KUTYAHÁZIGAZENTOR?????!! No, nyet, nein, nay.... Vissza akarom kapni havert....Ezzel a húzással tényleg meglepett K.M.M. De lehet, hogy csak én vagyok buta, hogy nem jöttem rá hamarabb.

Christian - Nem sok szóhoz jutott, de azért: csórikám...

Moning hozta a szokásos formáját, és olyan véget kanyarított, hogy a sötétségben csak a falat tudjuk kaparni, és imádkozunk azért, hogy ne kelljen a következő részre újabb két évet várni... Én orvosilag igazoltan kiakadtam, és remegek a következő részért.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése