2015. február 9., hétfő

K.A. Tucker: Burying Water (Burying Water #1)
Eredeti megjelenés éve: 2014.

Atria

368 oldal

ISBN: 9781476774183

Sorozat: Burying Water
Fülszöveg:  The top-selling, beloved indie author of Ten Tiny Breaths returns with a new romance about a young woman who loses her memory—and the man who knows that the only way to protect her is to stay away.

Left for dead in the fields of rural Oregon, a young woman defies all odds and survives—but she awakens with no idea who she is, or what happened to her. Refusing to answer to “Jane Doe” for another day, the woman renames herself “Water” for the tiny, hidden marking on her body—the only clue to her past. Taken in by old Ginny Fitzgerald, a crotchety but kind lady living on a nearby horse farm, Water slowly begins building a new life. But as she attempts to piece together the fleeting slivers of her memory, more questions emerge: Who is the next-door neighbor, quietly toiling under the hood of his Barracuda? Why won’t Ginny let him step foot on her property? And why does Water feel she recognizes him?

Twenty-four-year-old Jesse Welles doesn’t know how long it will be before Water gets her memory back. For her sake, Jesse hopes the answer is never. He knows that she’ll stay so much safer—and happier—that way. And that’s why, as hard as it is, he needs to keep his distance. Because getting too close could flood her with realities better left buried.

The trouble is, water always seems to find its way to the surface.Huh. Ez aztán már valami. Oké, ez értelmes volt. Nekifutok még egyszer.

Megmondom őszintén, egy ideig azt se tudtam, hol vagyok. Valami zseniálisan van megbonyolítva a történet. Csak kapkodtam a fejem, kotortam fel az állam a földről. Eszméletlenül szép, megindító, de egyben tanulságos történet is.


Jesse elmeséli, mi történt a múltban. Mi pedig Water gondolatain keresztül követhetjük végig a jelen eseményeit.
Ez a történet akár a való életben is megtörténhet. Hányszor halljuk a hírekben, hogy egy férj elnyomni, bántalmazza a feleségét? Hogy az asszony elmenekült előle? Hogy valaki elvesztette az emlékezetét? Szóval, igen, ez lehetne akár egy igaz történet is. De nem az, hanem - az én olvasatomban - egy tanmese. Egy szívbemarkoló, gyönyörű sztori harcról, megbocsátásról, igaz szeretetről.

Megmondom őszintén, főhősnőnket jobban szerettem Water-ként, mint Alexandriaként. Alex egy gyenge jellem, aki már rég orvosolhatta volna fiatalkori vakságát a gazdag orosz férfival kapcsolatban. Fiatalon bután, egyszerűen ostoba módon hozzáment egy húsz évvel idősebb férfihoz, aki aztán verte, alázta, megcsalta. Csak akkor csillan fel benne egy kevés bátorság, mikor megjelenik a színen Jesse. Igen, tudom, még szinte gyerek volt. De hányszor olvashattunk nehezebb sorsú emberekről, akik a saját erejükből, nem kitartott díszfeleségként jutottak el oda, ahova.
De mint Water, egy igazán erős jellemet ismerhettünk meg. Igaz, nem emlékszik semmire, mégsem fél nyitni az új élet felé. Beletörődik, de harcol a jobb, a szebb jövőért. És sok támaszra is lel.

Aztán ott van Jesse. Őt nagyon a szívembe zártam. Az egykori rosszfiú, fényes páncélba bújva. Az egyik legbátrabb, legerősebb főhős. Mindent megtenne azért, hogy megmentse Alexet, később pedig Water-t. És hihetetlen, hogy milyen szülei vannak. Ilyen családot kívánok mindenkinek.

Aki mégis a sztori fénypontja volt számomra, az Ginny, a folyton akadékoskodó, mégis imádni való vénlány. Ő fogadja be Water-t, miután felépül sérülésiből, ő tanítja meg a megbocsátásra is.

Jelentem, van élet a Ten Tiny Breaths sorozat után is. Tucker megint bizonyította, miért is tartozik a kedvenc írónőim sorába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése