2015. február 5., csütörtök

Bella Andre: I Only Have Eyes for You (The Sullivans #4)
Eredeti megjelenésé éve: 2012.

Oak Press LLC


384 oldal

ASIN: B007BW34BM

Sorozat: The Sullivans
FülszövegIn I ONLY HAVE EYES FOR YOU, Sophie Sullivan, a librarian in San Francisco, was five years old when she fell head over heels in love with Jake McCann. Twenty years later, she's convinced the notorious bad boy still sees her as the "nice" Sullivan twin. That is, when he bothers to look at her at all. But when they both get caught up in the magic of the first Sullivan wedding, she knows it's long past time to do whatever it takes to make him see her for who she truly is...the woman who will love him forever.
Jake has always been a magnet for women, especially since his Irish pubs made him extremely wealthy. But the only woman he really wants is the one he can never have. Not only is Sophie his best friend's off-limits younger sister...he can't risk letting her get close enough to discover his deeply hidden secret.

Only, when Sophie appears on his doorstep as Jake's every fantasy come to life--smart, beautiful, and shockingly sexy--he doesn't have a prayer of taking his eyes, or his hands, off her. And he can't stop craving more of her sweet smiles and sinful kisses. Because even though Jake knows loving Sophie isn't the right thing to do...how can he possibly resist?


Na látjátok, van még igaz szerelem. Még ha csak egy könyv lapjain is. 

Sophie és Jake szerelme örök. Nem lehet kérdés, ha már húsz éve távolról szeretik egymást, akkor ez kitart életük végéig.

Sose csináltam belőle titkot, hogy imádom Bella Andre történeteit. Mindig protestálok értük, hiszen sokan lehúzták az első részt. Igen, nem az a legjobb sztorija, mégis úgy érzem, hogy ott az eredendő bűnös a fordítás. Mert egyszerűen nem tudja visszaadni azt a könnyed, lágy stílust, amivel Bella kerekíti a tündérmeséit. Mivel ezek tündérmesék. Mindegyik balzsam a lélekre. Mindegyikben van tanulság, még úgy is, hogy nincsen konkrétan az orrodra kötve. A konklúziót neked kell levonni, ez pedig csak emeli az amúgy is magas szintet. Ez az én szubjektív véleményem, aztán innentől kezdve mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy érez a könyvekkel kapcsolatban.

Számomra egyfajta modern Bridgerton, vagy éppen Malory család a Sullivan klán. Imádom őket, hogy ennyire összetartanak. És mint azt már sokszor említettem, az írónő kemény fába vágta a fejszéjét. Ez nem egy örvid sorozat. De eddig abszolút növekvő tendenciát mutat.
Már Gabe sztoriját is minden fenntartás nélkül imádtam, és mivel Sophie az egyik kedvenc Sullivanem, most sem történt másként.

Annyira szeretem ezekben a könyvekben azt, hogy az utolsó fejezet, leginkább epilógus vezeti fel a következő részt, így nem kell végigpörgetni az előtte lévő sztorit, hogy tudd, hogyan fog kezdődni. Persze, nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz, mégis kronológiai sorrendről van szó.

Nem fogom leírni az egész sztorit. Mert az erőteljes spoiler lenne a történetre nézve. Csak egy kis általános összefoglalás, egy kis ízelítő következik.

Jake és Sophie gyerekkoruk óta szeretik egymást. Sophie nem fél bevallani, konkrétan nyílt titok, hogy nem csak belezúgott az ír pubtulajdonosba. Jake azonban más eset. Úgy érzi, távol kell magát tartania Kedvestől, hisz a lány jobbat érdemel nála. De akkor ott, Chase és Chloe esküvőjén elkezdődik a kalamajka. Innen tessék elolvasni.

Sophie nem egyszerűen csak a Kedves Sullivan. Ahogy Jake mondta, ő több mint egy szó. Kedves, intelligens, kitartó, szelíd. De van egy vadabb oldala is, amit csak a férfi tud kihozni belőle. Meg a nővére, Lori.

Jaket pedig egyszerűen nem tudja nem szeretni az olvasó. Olyan esendő, olyan birtokló. Olyan szerelmes. Ritkán van egy domináns típusú férfi ilyen módon ábrázolva. Ez mind-mind az írónő munkáját dicséri.

Aztán persze minden jóra fordul. Mert így kell lennie. A végén elmorzsolsz egy-két könnycseppet, mert ez jár a történetnek. A Sullivan család példaértékű.

Hangsúlyozom, megint nem egy Nobel-díjas alkotás, nem kell nagy durranást várni. Csak olvasni és élvezni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése