2015. február 10., kedd

Becca Fitzpatrick Finale – Végjáték (Csitt, Csitt #4.)Eredeti mű: Becca Fitzpatrick: Finale

Eredeti megjelenés éve: 2012.


Könyvmolyképző, Szeged, 2013

ISBN: 9789633736708

Fordította: Miks-Rédai Viktória

Sorozat: Csitt-csittFülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nora és Folt azt hitte, immár maguk mögött hagyták a bajokat. Hank nincs többé, a csúf vendettának véget vethetnek. Ám Hank – akaratlanul – után Nora válik a nefilek vezetőjévé, és be kell fejeznie, amit előde elkezdett.
Vagyis el kell pusztítania a bukott angyalokat. El kell pusztítania Foltot.
Nora ezt sosem tenné meg – így hát tervet készítenek Folttal. Elhitetik a világgal, hogy szakítottak, és belülről alakítják át a rendszert. Nora meggyőzi a nefileket, hogy hibát követnek el, ha a bukott angyalok ellen szállnak hadba, Folt pedig megtud mindent a másik oldalról, amit csak képes. Megállítják a háborút, mielőtt egyáltalán elkezdődne.
Azonban még a legalaposabban kidolgozott tervek is sokszor félresiklanak.
Norát mindenestől igénybe veszi új szerepe, és az addig sosem tapasztalt hatalom vonzásába esik.

Kérem szépen, így kell megírni egy sorozat befejező részét.

Végig izgultam, vajon mi fog kisülni a történések sokaságaiból. Oké, már az elején elkönyvelhetjük, hogy happy end lesz, de azért odáig is el kell jutni. Nora és Folt, valamint a többiek boldogságához vezető út sajnos szögesdróttal van lerakva. De ha összetartanak, mindent legyőznek.

Fitzpatrick esetében már hozzászoktam, hogy mindig az a badboy, aki eleinte szinte imponál is nekem. Na mármost, jelen esetben sem volt másképp, szinte már meg sem lepődtem.

Nehéz írni egy összefüggő sorozatról, így a negyedik rész után. Mert nem akarom ismételni önmagam. Mert ez is egyszerűen zseniális, felejthetetlen volt.

Norara helyenként pipa voltam. Cseppet ésszerűtlenül viselkedett adott helyzetekben. Jól megráztam volna, hogy ne legyen ennyire dinka. Brr..
Folt - ezen a neven mindig röhögni fogok, nem kellett volna lefordítani... - pedig örökre a szívembe lopta magát. Hihetetlen, mi mindenre képes a szerelméért. Ja, és az első részhez képest nőtt 20 centit...ez már teljesítmény.

Az egész történet valami hihetetlen fordulatos volt, egyszerűen nem lehetett letenni. Szavakba is nehezen tudom önteni, milyen érzelmi kavalkádot vonultatott fel az írónő.

Ahhoz, hogy megértsük, milyen agóniát okoz, el kell olvasni. Ezt muszáj átélni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése