2015. január 18., vasárnap

Lakatos Levente: Bomlás ( Dr. Lengyel #2.)
Eredeti megjelenés éve: 2013.

Ulpius-ház, Budapest

442 oldal

ISBN: 9789632546919


Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal.

Az amerikai erotikus thrillerek erős idegzetű rajongói véres és buja regényt kapnak kézhez, modern mesét szexről és halálról – szigorúan 18 év feletti olvasóknak.

Nem kérdés, miért lett a regény a 2014-es Aranykönyv-díj nyertese.

Sokkal másabb, mint a ma olyannyira felkapott erotikus könyvek. Azok simán elbújhatnak a Bomlás
mellett. Ez azonban több, mint egy erotikus mű. Ez thriller is. Méghozzá a legjobb fajtából.

A Bomlás volt az első Levente-könyvem. Ekkor lobbantam menthetetlen szerelemre Dr. Lengyel Dávid iránt. Itt ismertem meg Fényes Laurát, a karakán nyomozónőt. Ebben röhögtem annyit Vinyó megnyilvánulásian. És itt kedveltem meg Levente írói munkásságát, és váltam függővé.

Ha szereted a komolyabb, sötétebb hangulatú könyveket, ki ne hagyd!

Valami eszméletlenül összetett könyvvel állunk szemben. Több szálon fut, mindig kapunk valami olyat, hogy azt hinnénk, a következő, másik vonal nem tud minket jobban meglepni annál. Ahha, persze. MINDIG van valami fordulat. Mindig.

Ami plusz pont, hogy a végéig nem tudtam kitalálni, ki tette, amit tett, és azt miért tette. Totál sötétségben tapogatóztam végig.

Enyém, nem adom...
Dr. Lengyel karaktere felülmúlhatatlan. Olyan szintű titokzatosság lengi körül a kriminálpszichológust, hogy képtelenek vagyunk előre behatárolni a következő lépését.Laura pedig egy belevaló nyomozónő, hatalmas szívvel, viszont nehezen nyit a világ felé. De tessék elolvasni, így jobban meglehet ismerni ezt a két különleges embert.

Kedves Florian és Kökényesi Szilvia szála miatt az összes idegem táncot járt. Valami eszméletlenül sötét dolog van kettejük között. Huh, brr.

Egy szóval, a történet zseniális. És ezt nem elfogultságból írom. Újraolvasásként, a Reading Challenge 43.pontja, szülőhelyemen, Budapesten játszódik.

Egyértelműen 5/5.

A Bomlás is eljutott a Könyvhétre, a dedikálásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése