2015. január 29., csütörtök

Karen Marie Moning: A hajnalra várva (Tündérkrónikák #3.)


Eredeti mű: Karen Marie Moning: Faefever

Eredeti megjelenés éve: 2006


Kelly, Budapest, 2011

318 oldal

ISBN: 9789633350140

Fordította: Laskay Ildikó

Sorozat: Tündérkrónikák


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„És mutatok neked valamit, ami egészen más,
Mint árnyad, amely reggel lép mögötted,
Vagy árnyad, amely este kél előtted:
Egy marék porban az iszonyatot megmutatom neked.”

MacKayla Lane már nem az a naiv, idealista, divatbolond lány, aki Írország földjére tette gondosan pedikűrözött lábát. A Dublinban töltött néhány hónap megváltoztatta, de még mindig hajtja a bosszúvágy. Tudja, hogy a nővére gyilkosa közel van, de a gonosz még közelebb.

Macnek van egy nagy előnye. Tudja, hogyan találhatja meg a Sinsar Dubh-t, amelyért tündérek és emberek egyaránt készek gyilkolni, de ez az ősi, mágikus könyv annyira gonosz, hogy mindenkit megront, aki csak hozzáér. Az árulás légkörében már nem tudni, ki az ellenség és ki a barát. Veszélyes háromszög alakul ki Mac, egy kielégíthetetlen étvágyú, halált hozó szextündér és a titokzatos Jericho Barrons között.

Barrons megtanítja használni újonnan felfedezett adottságát: látja a tündéreket, sőt akár megölni is képes a máskülönben halhatatlan lényeket, megérzi a varázserejű tündérrelikviák közelségét, köztük az egymillió éves Sötét Könyvét, a Sinsar Dubh-ét, amelynek tulajdonosa kezében tartja a világ sorsát. Dublinban eluralkodik a káosz , az idő egyre fogy. Közeledik az év világos és sötét felét elválasztó nap, amikor a legkönnyebben lehet közlekedni a világok között. Halloween őrületes éjszakáján Dublinban elszabadul a pokol, Mac pedig ezúttal teljesen magára marad a sötét erőkkel szemben…


Oké, oké. Rebeka vagyok, Tündérkrónikák függő (is). Ha az előzőt imádtam, akkor ez fenomenális volt. Moning úgy játszik velünk, olvasókkal, mint macska az egérrel. Nincs megállás, ha felülsz a hullámvasútra, magával ragad!

Mac-ket sajna egyre távolabb éreztem magamtól. Igaz, ez még az elején volt. Aztán a végén már olyan szinten izgultam érte, hogy szabályosan ordítottam a könyvvel, hogy" Tűnj már el onnan, fuss, csajszikám!"
Nagyon remélem, hogy a folytatásban cseppet magához tér, és nem fog tovább éretlen kamaszlányként viselkedni, mert ha nem tenné, nagyon tudnám kedvelni.

Jericho Barrons....Annyira szeretném tudni, mi a titka, mit rejteget. És tényleg jó lenne, ha létezne. Egyébként, totál össze voltam zavarodva.Ugyebár tudjuk, hogy JZB szexi. Nagyon is. És Mac-nél azt vettem észre, hogy ha egy pasi szexi, akkor abban megbízik - lásd Chsirtian és álmodozó tekintetű srác. Na már most, nem értettem, akkor miért akarta mindenáron rákenni Barrons-re, hogy nem jó. Hogy nem bízhat benne. Az odáig rendben van, hogy néha keresett neki mentségeket, de mégis, olyan érzésem volt, mintha semmibe venne azt, hogy hányszor mentette meg az életét. De mindegy, nem fogok ezen pattogni, remélem, Mac-et is megtudom majd minden feltétel nélkül kedvelni.
Annyira szeretnék én abban a könyvesboltban dolgozni...

A vége..Hogy a petúniába lehet így vége??!! Békaaa... Még szerencse, hogy a közelemben van a folytatás *sátáni kacaj* 

Kedves K.M.M., örök hála az élményért!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése