2015. január 27., kedd

Karen Marie Moning: Álom és valóság (Tündérkrónikák #2.)


Eredeti mű: Karen Marie Moning: Bloodfever 


Eredeti megjelenés éve: 2007

Kelly, Budapest, 2008

302 oldal

ISBN: 9789639943810

Fordította: Laskay Ildikó

Sorozat: Tündérkrónikák


Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén. Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni.

Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból.
Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd.
És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is.

A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog.

Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul.

Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?"Néha veszélyes, ha megállunk és gondolkodunk."

Na…Hát..Huh…


Ez valami eszméletlen volt. Sokkal-sokkal kiforrottabb, mint a legelső rész. Pörögtek az események, sosem volt megállás. Igen, a sorozat egyre jobb lesz.

Jericho Barrons még mindig egy istenállat. Nem tudom, ezt még hová lehet fokozni. Tudom, megint kezdem a nyálcsorgatást és a fangirlösködést, de nem érdekel senki véleménye, akkor is imádom ezt a pasast.

Mac viszont nekem most mintha egy kicsit ellenszenves lett volna. Van benne valami, ami miatt nem tudom feltétel nélkül megkedvelni. És van egy olyan érzésem, hogy nem fog tudni ellenállni a szextündérnek…

Rowena és Dani feltűnése hozott plusz egy szálat, ami még igazán ígéretesnek tűnik.

Alig bírtam letenni a könyvet, egyszerűen magával ragadott. Szerintem így kell egy olyan világot teremteni, amitől egyszerre borzongunk, de szívesen élnénk is benne.

Nagyon böki a csőröm, mi sülhet ki ebből a folyton változó eseménysorozatból. Mellettem a folytatás...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése