2015. január 9., péntek

Eloisa James: Éjféli csók (Tündérmesék/ Fairy Tales #1.)Eredeti mű: Eloisa James: A Kiss at Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2010

General Press, Budapest, 2013

328 oldal · ISBN: 9789636434908 · Fordította: Beck Anita

Sorozat: Tündérmesék/ Fairy Tales
Fülszöveg: Az árva Kate egy vidéki birtokon éldegél mostohaanyjával és féltestvérével, Victoriával. Talpraesett, dolgos teremtés, aki intézi a birtok ügyeit, s nem sok gondja van bálokra, társasági mulatságokra. Egy nap azonban mostohaanyja ráparancsol, hogy vegyen részt egy bálon, mégpedig a húga képviseletében, annak jegyese, Lord Dimsdale oldalán. A szerepcsere oka meglehetősen prózai: a két fiatalnak sürgősen házasságot kell kötnie, amelyre Dimsdale egyik hercegi rokonának is áldását kell adnia. Victoria arcát azonban kutyaharapás csúfítja, így Kate-nek kell eljátszania a szerepét a hercegi bálon. 

Gabriel herceg maga is nősülni készül: menyasszonya egy gazdag orosz hercegnő, akinek a hozománya segítheti ki a férfit nehéz anyagi helyzetéből, miután váratlanul a nyakába szakadt egy romos angliai kastély felújításának és számtalan rokona ellátásának kötelezettsége. Kate és Gabriel a báli forgatagban egymásra találnak, s a szívük lángra lobban. De vajon hová vezetnek az érzelmek, ha a hercegnek nősülnie kell, Kate pedig szegény lány?

Eloisa James (Szerelmes hercegnő, Csábító ajánlat) regénye 19. századi Hamupipőke-történet, finom humorral megírt, könnyed és szerethető mese, melynek végén mindenki megtalálja párját.

Mindig is imádtam a tündérmeséket. Ez abszolút nem titok. Mint az sem, hogy Eloisa James regényeiért a Hercegnő kvartett óta rajongok. És most az Éjféli csók sem okozott csalódást. 


Hamupipőke történet, kicsit más köntösben.

Adott az árva leány, kit mostohaanyja édesapja halála után konkrétan kisemmizett. A mostohahúg most azonban nem gonosz - és csak egy van belőle -, hanem buta, mint a tök. Szóval, Kate - mostani Hamupipőkénk -elvállalja, hogy eljátssza húga szerepét a szintén ostoba, ámde szerethető jövendőbeli sógora oldalán. Elutaznák hát a hercegi nagybácsi kastélyába.

És itt kezdődik minden.

Egyszerűen imádtam James történetvezetését. A módot, ahogy Kate-et és Gabrielt összekapcsolta.

Kate egy erős női karakter. Igaz, behódol mostohaanyjának - akit addig ütnék, míg mozog -, de ezt csak másokért teszi. Nem veszt semmit büszkeségéből és erejéből.
A herceg, Gabriel is egy kedvelhető személyiség. Kívülről talán kemény, viszont lágy szíve van, hisz mi mindent meg nem tesz a környezetében lévő emberekért.
Igaz, megrázogattam volna - habár ehhez cseppet tökmag vagyok -, a végén azonban olyan romantikus módon talált vissza szereleméhez, hogy teljesen elolvadtam.

Számos szerethető szereplővel is találkozhatunk a történet során. Ott van pl. Mr. Wick - Gabriel hmm...olvassátok el, kije-, valamint Henry - Kate..ezt is olvassátok el, kije. Ők abszolút emelték az amúgy is pompás színvonalat.

És eme tündérmesében állatok is szerepelnek. Egy oroszlán, egy majom, ki szerelmes az elefántba, valamint egy savanyúságdiétán lévő kutya, kit titokzatosság leng körül, hisz amúgy nincs meg, de összefuthatunk három patkánnyal, mármint kutyával.

Igen, Eloisa James ugyanolyan szerethető történetet kanyarított, mint amilyen az előző sorozata volt.

Nincs kérdés, 5/5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése